Karting • Karting Diversen

Het jaar van de doorbraak voor Oliwier Mazurkiewicz: "Erg blij dat het me gelukt is kampioen te worden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 31 december 2023 19:20

BERGHEM - Met een sprankelende overwinning op zijn thuisbaan in Berghem sloot karttalent Oliwier Mazurkiewicz zijn topseizoen vorige maand op gepaste wijze af. De elfjarige-coureur heeft in de Rotax Max Minimax-klasse een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt en dat resulteerde in vele racewinsten en de titel in het Kart4Fun-kampioenschap. Het was het jaar van de doorbraak! Tijd om terug te blikken met Oliwier.

Oliwier Mazurkiewicz

“Ik win steeds meer wedstrijden”, zei Oliwier die met een voldaan gevoel terugblikte op zijn seizoen. “Het gevoel om als eerste over de finish te komen, is geweldig. Daarom werken we steeds harder om onze resultaten op de baan te verbeteren.”

Daarvan plukte hij ook tijdens de laatste wedstrijd in Berghem de vruchten. Oliwier keerde huiswaarts met maar liefst twee trofeeën. Eén voor de dagzege en één voor de titel. De laatste ronde van Kart4Fun op het Circuit Park Berghem was dan ook van groot belang voor de elfjarige Brabander, die in zijn professionele kart een snelheid van wel 110 kilometer per uur haalt. “Ik heb leuke felicitaties gekregen van vrienden van school en van mijn vrienden bij voetbalclub Berghem Sport.”

Oliwier, zoon van twee Poolse ouders, domineerde in zijn Tony Kart in listige omstandigheden. In de regen won hij de kwalificatie, de prefinale én de finale. Het bleek meer dan genoeg voor de titel in zijn klasse. “Iedereen heeft keihard gevochten en eigenlijk had iedereen kans op een goed resultaat”, zei Oliwier over zijn misschien wel mooiste weekeinde van het seizoen. “Ik ben natuurlijk erg blij dat me gelukt is kampioen te worden.”

Oliwier Mazurkiewicz

Inmiddels is Oliwier zich aan het voorbereiden op het volgende seizoen. Ook dan zal hij uitkomen in de Rotax Max Minimax-klasse. Het seizoen zal vanaf het begin heel intens zijn omdat hij een uitgebreid programma gaat rijden. Behalve het Kart4Fun-kampioenschap gaat Oliwier ook het NK Rotax Max, het kampioenschap van Kartclub Venray én het NXT-kampioenschap rijden.

Een pittig en vol programma dus, maar de snelle coureur kan opnieuw rekenen op een optimaal afgestelde kart dankzij zijn vader Marcin, die ook zijn monteur is. Bovendien heeft Oliwier dit jaar overduidelijk bewezen dat hij er klaar voor is. “Mijn tempo is heel goed”, wist hij. “Ik hoop dat alles goed zal verlopen. Ik ga me goed voorbereiden op het volgende seizoen. Het doel is om te winnen en me voor te bereiden op de overstap naar een hogere klasse!”

Neem ook eens een kijkje op de website van Oliwier: olieracingteam.nl.

Oliwier is op zoek naar bedrijven die hem willen ondersteunen op zijn weg naar de top. Ben je bekend met de kartsport en wil je met je bedrijf aanwezig zijn bij kartwedstrijden, neem dan contact op met Oliwiers ouders. Na afloop van elke race publiceert hij zijn resultaten en zijn sponsoren op sociale media.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS