Karting • Karting Diversen

Eerste overwinning in de kartsport voor Oliwier Mazurkiewicz: “Dat was het beste gevoel ooit!"

Uitgegeven door Bart • 5 juli 2023 17:31

Berghem – Karttalent Oliwier Mazurkiewicz heeft bij de tweede ronde van Kart4Fun zijn eerste overwinning in de kartsport behaald. De 11-jarige karter komt uit Berghem en was op Circuit Park Berghem de beste in de finale van de MiniMax. Samen met zijn vader heeft Oliwier het karten zichzelf aangeleerd en dat heeft nu geleid tot een fraaie eerste overwinning.

Racetalent Oliwier Mazurkiewicz met zijn ouders blij met zege op kartbaan Berghem


De van oorsprong Poolse Oliwier weet nog goed hoe hij drie jaar geleden voor het eerst met karten in aanraking is gekomen. “Mijn eerste keer in de kart kwam door mijn beste vriend en tot op de dag van vandaag zijn we nog steeds rivalen op de kartbaan. De eerste keer was hier op Circuit Park Berghem en ik was toen 8 jaar oud. Ik vond het meteen heel leuk, de snelheid en hoe de kart was opgebouwd.”

“Een paar dagen later wilde ik alweer terug naar de kartbaan, dus heb ik me ingeschreven bij de Kartschool op de Landsard”, zegt de enthousiaste Oliwier die in Berghem naar Basisschool de Fonkeling gaat. “We zijn begonnen in de MicroMax klasse en de laatste twee jaar rij ik in de MiniMax. Al die jaren rijden we met een chassis van Tony Kart.”

Vorig seizoen maakte de beloftevolle karter voor het eerst kennis met het rijden van wedstrijden. “Mijn eerste wedstrijd was vorig jaar bij Kart4Fun op Circuit Park Berghem en over het hele seizoen 2022 ben ik op de vierde plaats geëindigd. Dit jaar zijn we begonnen met een vierde plaats bij de Wintercup en ik rij dit jaar het Nederlands kampioenschap en Kart4Fun. In het NK sta ik in de tussenstand van de Mini-Max op de zevende plaats en bij Kart4Fun sta ik nu eerste.”

Karttalent Oliwier Mazurkiewicz wint in Berghem


De overwinning in Berghem is het resultaat van het harde werken van vader en zoon Mazurkiewicz. “In de kwalificatie reed ik de vijfde tijd en in de pre-finale ben ik opgeklommen naar P2. In de finale bleef ik op P2 en ik wilde heel graag naar het podium. Helaas verloor ik een plekje, maar door een fout van de eerste twee rijders kwam ik eerste te liggen en die positie heb ik niet meer afgegeven. Het was voor mij de eerste overwinning en dat was het beste gevoel dat ik ooit heb gehad. De laatste drie jaar hebben mijn vader en ik alles zelf moeten leren. We zijn helemaal zelf begonnen zonder enige financiële steun van welke kant dan ook. Mijn vader heeft alles zelf geleerd, hoe je een kart moet opzetten voor een bepaalde baan. Dus mijn dank gaat vooral uit naar mijn ouders en dan is deze overwinning een hele mooie beloning.”

De Poolse roots doen in de racesport al snel denken aan voormalig F1-coureur Robert Kubica. Uiteraard is dat een van de voorbeelden voor Oliwier. “Het is mijn droom om ooit in de Formule 1 te rijden. Mijn favoriete rijders in de Formule 1 zijn Robert Kubica en Max Verstappen, maar voorlopig wil ik zo veel mogelijk blijven karten en nog meer bekers winnen. Zonder sponsoren is dat wel moeilijk. Het zou mooi zijn als mensen of bedrijven mij zouden willen sponsoren. Ik zal dan voor hun winnen.”

Oliwier wil graag zijn ouders bedanken dat hij op hoog niveau kan karten en daarnaast zijn familie en vrienden voor ondersteuning langs de kartbaan.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS