Formule 1

Helmut Marko ziet Red Bull niet als favoriet in Monaco: "Kunnen onze voordelen niet gebruiken"

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 mei 2023 10:04

Dit weekend staat de Grote Prijs van Monaco op het programma. Tot nu toe heeft het team van Red Bull alle races gewonnen, maar volgens Red Bull-kopstuk Helmut Marko kan daar dit weekend verandering in komen. De Oostenrijker verwacht niet dat zijn team favoriet is voor de eindoverwinning komende zondag.

Helmut Marko Max Verstappen

Op de vijf voorgaande circuits pakte het team uit Milton Keynes met overmacht de overwinning. Max Verstappen won dit jaar al drie races en zijn teamgenoot Sergio Perez mocht ook al twee keer het hoogste treetje van het podium betreden. Alleen in Baku kon het team rekenen op tegenstand. In beide kwalificatiesessies werd Red Bull verslagen door Ferrari-coureur Charles Leclerc. Doordat racepace van Red Bull sneller was, konden beide coureurs Leclerc in de Grand Prix voorbij steken.

In Monaco is inhalen aanzienlijk lastiger dan in Baku. Marko verwacht dan ook een flinke kluif te krijgen aan andere teams, vertelde hij tegenover Motorsport-Magazin: "We zullen onze voordelen niet kunnen gaan gebruiken in Monaco. Bandenslijtage geeft hier niet de doorslag. Daarnaast zijn er op dit circuit praktisch geen rechte stukken. Hierdoor kunnen we ons snelheidsvoordeel amper gaan gebruiken."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS