Formule 1

Helmut Marko boos: "Akkoord is opeens verdwenen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 januari 2021 11:36 • Print artikel

Red Bull Racing zal nog langer moeten wachten op een beslissing over de toekomst van zijn F1-motoren. Het stemmen over het bevriezen van de motorontwikkeling werd uitgesteld tot 11 februari en Helmut Marko is daar niet blij mee.

Helmut Marko Red Bull Racing F1


Red Bull heeft een duidelijk standpunt ingenomen voor 2022. Het wil de motoren van Honda overnemen, maar alleen als de bevriezing van de motorontwikkeling wordt vervroegd. Niet alle fabrikanten staan echter te trappelen om dat te doen en dus wordt er aan alle kanten flink aan getrokken. De besprekingen zijn weer vastgelopen.

Maandag kwamen de teams, de FIA en Liberty Media bijeen om het probleem te bespreken, maar er was nog geen stemming. Die is uitgesteld tot 11 februari, en Marko legt uit waarom. "Het akkoord dat we vrijdag hadden, is ineens verdwenen. Er zijn nu meer gesprekken en onderhandelingen", zei hij tegen Motorsport-magazin.com.

Dus waar de teams het eerder eens leken te worden, liggen ze verder uit elkaar. Voor Red Bull is het essentieel te weten of ze de motoren zelf moeten ontwikkelen, maar voor de concurrentie is het prettig als Red Bull even opgehouden kan worden. "Die gedachte is terecht", concludeert Marko.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

Youtube RaceXpress

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS