Formule 1

Hamilton staat te popelen voor het nieuw seizoen: "Het meest spannende en interessantste..."

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 februari 2022 09:30

Mercedes-coureur Lewis Hamilton wist tijdens de wintertest in Barcelona op de laatste dag de snelste tijd te rijden. De zevenvoudig wereldkampioen is nog bezig zich aan te passen aan de nieuwe W13, maar kan niet wachten op het nieuwe Formule 1-seizoen.

Lewis Hamilton F1 Mercedes

Een nieuw seizoen, nieuwe auto’s, nieuwe reglementen. Er is nogal wat veranderd afgelopen winter. Mercedes heeft komend seizoen ook de minste windtunneltijd. Dit komt omdat het Duitse team afgelopen seizoen het constructeurskampioenschap heeft gewonnen.

De Britse superster meldt via FormulaPassion waarom hij staat te trappelen om aan het seizoen te beginnen. "Als ik alle verschillende auto’s zie op de grid, denk ik dat dit het meest spannende en interessantste seizoen wordt, dat ik ooit ga meemaken." Vooral het feit van onzekerheid tussen de teams vindt Hamilton geweldig. "Het zal interessant zijn om te zien waar we allemaal zullen staan in de eerste race", legt hij uit.

"Ik denk dat elk jaar enerverend is, maar het is duidelijk dat de auto tot vorig jaar van seizoen tot seizoen evolueerde. Deze generatie auto’s zijn helemaal nieuw: ik heb de tekeningen van de W13 al enkele maanden geleden gezien, maar nu proberen we goed naar de andere auto's te kijken om te begrijpen of er teams zijn die een ander pad hebben gekozen", concludeert de Brit.

Over anderhalve week mag Hamilton opnieuw in zijn W13 stappen. Dan begint de officiële wintertests in Bahrein. De week daarop start het raceseizoen ook in Bahrein.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS