Formule 1

Gunther Steiner blij met de VF-23: "Over één rondje zijn we net zo snel als Alpine"

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 maart 2023 05:00

Afgezien van Red Bull Racing ontlopen de Formule 1-teams elkaar niet ontzettend veel. Zeker in het middenveld zitten de teams ontzettend dicht op elkaar. Haas-teambaas Gunther Steiner is groot fan van het grote middenveld en geniet van de strijd. De teambaas van het Amerikaanse team heeft een slim plannetje om enkele concurrenten te slim af te zijn.

Gunther Steiner

Achter de top vier teams, bestaande uit Red Bull, Aston Martin, Ferrari en Mercedes, lijkt er geen duidelijke rangorde te zijn. Haas scoorde in de eerste twee races één punt en staat momenteel op de zevende positie in het constructeurskampioenschap.

Zeker omdat het middenveld zo competitief is, is Steiner extra trots op het gescoorde WK-punt. Bij het Duitse Auto, Motor und Sport sprak hij zich uit over de resultaten van zijn team en zijn verwachtingen: "Over één rondje zijn we net zo snel als Alpine. Onze coureurs kunnen allebei in Q3 terecht komen. Nico had in Saoedi-Arabië pech omdat een rondje voor hem was gecanceld. In de laatste minuten van Q2 dat hij het één en ander weg gaf in de laatste bocht. Kevin had daar dan weer last van zijn versnellingsbak. Zonder die problemen zou hij ook Q3 hebben bereikt."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS