Formule 1

George Russell over kritiek op sidepods: "Ik weet zeker dat Red Bull niet eens sidepods hoeft te gebruiken"

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 juni 2023 07:03

Mercedes introduceerde in Monaco een nieuwe specificatie van hun W14. Het Duitse team veranderde de sidepods, deze werden althans toegevoegd nadat ze de afgelopen anderhalf jaar niet werden gebruikt. In Barcelona was het effect pas echt duidelijk en eindigde Lewis Hamilton en George Russell op de tweede en derde positie. Russell is blij met de resultaten, maar hekelt de dominantie van Red Bull. Hij stelt dat Red Bull ook zonder sidepods de snelste was geweest.

George Russell Verstappen

Het afgelopen anderhalve seizoen werd er veel gezegd en geschreven over het onconventionele no-sidepod-ontwerp van Mercedes. Na veel wikken en wegen besloot het team toch op het aerodynamische concept van de W14 aan te passen. Ondanks de goede prestaties in Barcelona, denkt Mercedes-coureur Russell niet dat het komt door de nieuwe sidepods: "Dat maakt echt het verschil niet", zegt hij bij Sky Sports. "Tuurlijk zijn ze een factor, maar de magie zit 'm niet in de sidepods. We hebben dit design op de auto aangebracht om de theorieën rondom de sidepods uit te kunnen sluiten. De magie zit in onder de auto, in de vloer. Dat is bij elk team het geval."

"Ik weet zeker dat Red Bull niet eens sidepods hoeft te gebruiken, dan zouden ze nog steeds de snelste zijn. Het verhaal is natuurlijk nog wat complexer dan dat, maar desondanks ben ik blij met het werk dat het team heeft geleverd."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS