Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Geheel nieuwe JEEP® Avenger onthuld in Parijs, de allereerste volledig elektrische SUV van het merk

Uitgegeven door Deni Volkers • 20 oktober 2022 16:04

De compacte Jeep Avenger is het speerpunt van de introductie van een portfolio van capabele, volledig elektrische voertuigen op maat van Europa, en is een belangrijk onderdeel van een wereldwijde elektrificatiestrategie waarmee het merk de wereldleider in zero-emissie SUV's wil worden.

Jeep Avenger

De Avenger is vanaf dag één ontworpen en gebouwd als een Jeep-voertuig en verpakt het Jeep DNA in een compacte SUV met een unieke combinatie van capaciteiten, stijl, functionaliteit en technologie om te voldoen aan de behoeften van steeds verbonden klanten.

"De nieuwe Jeep Avenger vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal voor het merk, aangezien het de eerste is van een portfolio van volledig nieuwe Jeep BEV's die in Europa worden geïntroduceerd", aldus Christian Meunier, CEO van het merk Jeep. "Hij biedt Jeep merkcapaciteiten die zijn afgestemd op de Europese markt en op de Paris Motorshow laten we zien waarom het een geweldig volledig elektrisch Jeep merkalternatief is voor de huidige spelers in het B-SUV segment."

De nieuwe Avenger wordt geproduceerd in de uiterst efficiënte Stellantis-fabriek in Tychy, Polen, en is standaard uitgerust met Selec-Terrain® en Hill Descent Control, die samen met de uitstekende aan- en afloophoeken en de bodemvrijheid van het voertuig indrukwekkende niveaus van capaciteiten in het segment brengen.

Op het vlak van elektrificatie is de Jeep Avenger uitgerust met een nieuwe generatie 400 Volt elektrische aandrijving die een nieuwe elektromotor en een nieuwe batterij combineert.

Met behulp van een 100 kW Mode 4 kabel in gelijkstroom aangesloten op snel openbaar laden is drie minuten opladen voldoende voor een reisafstand van 30 km. Ook zijn 24 minuten voldoende om de accu's van 20 tot 80% op te laden.

Jeep Avenger

De missie van de nieuwe Avenger in Europa

De nieuwe Avenger, ontwikkeld met de specifieke behoeften van Europese klanten in het achterhoofd, is een compacte SUV die met een lengte van slechts vier meter wordt gepositioneerd in het snelgroeiende B-SUV het op één na grootste Europese segment qua volume.

In 2023 zal het B-SUV-segment naar verwachting een jaarlijks totaal van 2,2 miljoen verkopen bereiken, wat goed is voor één op de vijf verkochte voertuigen in Europa. De nieuwe Avenger wordt gepositioneerd onder Renegade als aanvulling op het aanbod van het merk Jeep, in het B-SUV-segment.

"De Jeep Avenger is de eerste emissievrije SUV voor het merk Jeep", aldus Antonella Bruno, hoofd van #Jeep Europa in Stellantis, "Het wordt de nieuwe instap in het #Jeep-assortiment en stelt ons in staat om ons SUV-aanbod te completeren en we verwachten dat het tegen 2024 het best verkochte model in ons portfolio zal zijn. #Avenger voegt een ander niveau van elektrificatie toe aan ons aanbod en vertegenwoordigt een verdere stap in de evolutie van het merk Jeep."

"Jeep Avenger is emotioneel, leuk, cool en onderscheidt zich van de massa", voegde ze eraan toe.

De Jeep Avenger arriveert begin volgend jaar in de showrooms, maar klanten kunnen de exclusieve 1st Edition, een opvallende, volledig uitgeruste versie, op de meeste Europese markten al vooraf reserveren.

Dit maakt hem tot een waardevolle en aantrekkelijke keuze voor wie op zoek is naar een zero-emissie alternatief van het merk Jeep, weg van de meer traditionele spelers in het segment. De nieuwe Jeep Avenger wil het klantenbestand uitbreiden naar mensen met een actieve levensstijl die op zoek zijn naar een capabel en modern design met compacte afmetingen en een ruim interieur.

Jeep Avenger

Volledig nieuwe elektrische aandrijflijn

De Jeep Avenger heeft een nieuwe generatie elektrische aandrijving die een nieuwe elektromotor en een nieuwe accu combineert.

Dankzij het hoge vermogen en koppel, in aanvulling op een specifieke e-powertrain kalibratie, biedt de nieuwe Avenger ongeëvenaard rijplezier op de weg en in het terrein.

De tweede generatie 400 Volt elektrische aandrijflijn is de eerste die wordt gelanceerd door Emotors, een joint venture tussen Stellantis en Nidec Leroy-Somer Holding. Hij levert 115 kW, wat overeenkomt met 156 pk, en een maximumkoppel van 260 Nm.

De nieuwe batterij van 54 kWh, eveneens geproduceerd door Stellantis, biedt een hoge energiedichtheid en een uitstekende verhouding tussen nominale en bruikbare energie. Het batterijpakket bestaat uit 17 modules en 102 cellen met NMC 811 Lithium-Ion chemie en biedt een actieradius van 400 km in de WLTP-cyclus, die 550 km wordt in de stadscyclus*.

De batterij, die meer dan 2 miljoen kilometer werd getest, is uiterst compact, niet opdringerig en bevindt zich onder de voor- en achterbank en de middentunnel. Bovendien wordt hij bij terreinrijden beschermd door een grote bodemvrijheid en bodemplaten.

Het opladen van de nieuwe Avenger is uiterst eenvoudig. Via een 100 kW Mode 4 kabel in gelijkstroom, aangesloten op snel openbaar laden, is drie minuten opladen voldoende voor een reisafstand van 30 km; of 24 minuten is voldoende om de batterijen van 20 tot 80% op te laden.

Aangezien Europese gebruikers gemiddeld 30 km per dag afleggen, is het waarschijnlijk dat het voertuig dagenlang kan rijden voordat het moet worden opgeladen. Met een 11 kW Mode 3 kabel voor wisselstroom aangesloten op een Wallbox of een openbaar station is het ondertussen mogelijk om in 5,5 uur te 'tanken' (van 0% tot 100%).

Jeep Avenger

Jeep Avenger

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS