Formule 1

Gedupeerde Charles Leclerc wil 'iets speciaals' doen na gridstraf

Uitgegeven door Bart • 17 maart 2023 08:01

Na zijn uitvalbeurt in Bahrein heeft Charles Leclerc de volgende klap moeten incasseren. Vanwege het opnieuw vervangen van zijn electronica heeft de Ferrari-coureur een gridstraf van tien plaatsen ontvangen. Ondanks dat blijft de Monegask strijdbaar en hoopt hij zich in Jeddah ver in de punten te rijden.

Charles Leclerc


"Het is niet anders", reageerde Leclerc bij de persconferentie in Jeddah. "Uiteraard is dit niet de ideale start van het seizoen, maar wat kan ik eraan doen? We moeten de focus leggen op wat gaat komen. Wat kunnen we als team beter doen? Dit weekend beginnen we met een achterstand, maar hopelijk kunnen we iets speciaals doen. Ik hou van deze uitdaging en probeer iets speciaals voor elkaar te krijgen. We willen zo snel mogelijk terugslaan."

Eén uitvalbeurt stemt Leclerc nog niet somber. "Het was pas de eerste race van een lang seizoen. We hebben nog veel races te gaan en blijven pushen om aan kop te komen. Ik geloof er nog steeds in. De eerste race ging niet als gepland, maar we moeten als team blijven opereren en sterker terugkomen. Bahrein is ook een hele specifieke baan en ik hoop dat de snelheid hier anders is. Deze baan zou beter bij de karakteristieken van onze auto moeten liggen. Iets speciaals zit zeker in deze auto."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS