Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Ga je je auto uitlenen? Regel dan dit!

Uitgegeven door HJ van Keulen • 7 mei 2024 07:30

Wanneer je net een nieuwe auto hebt dan moet je er wellicht nog niet aan denken, maar na verloop van tijd ga je het wellicht overwegen; je auto uitlenen. Of het nu aan een buurman is die omhoog zit of je zus die een noodgeval heeft. Nee zeggen kan in veel gevallen heel lastig zijn. Of het nu gepland is of juist ad hoc, het is wel aan te raden het uitlenen van je auto vooraf goed te regelen. Alleen dan kun je het met een gerust hart doen. Lees snel verder waar jij even op moet letten.

Ga je je auto uitlenen? Regel dan dit!

Ongeval in een klein hoekje
Allereerst maar meteen het meest slechte scenario; schade aan je auto of zelfs een ongeval. Iets waar je liever niet aan denkt, maar waarvan het nooit uit te sluiten is dat het gebeurt. Anders dan wanneer je zelf de bestuurder bent, is het bij het uitlenen niet aan jou om je rijgedrag aan te passen. Daarom is het enige wat je kunt doen in deze, het checken van je verzekering. Een verzekering die alle schade dekt is dan ook aan te raden in dit soort situaties. Check dit vooraf en sluit waar nodig eventueel je verzekering over.

Toch schade
Mocht er toch schade zijn, dan is het ook niet nodig om direct in de stress te schieten. Autoschade is vandaag de dag zeer snel gefikst. Je zult het verschil soms niet zien met hoe het ervoor was; van blikschade tot schade aan je autoruit. De meeste schade kan door een goede partij al in een paar uur opgelost worden. Dit kan in veel gevallen geen reden meer zijn om niet je auto uit te lenen.

Extraatje…
Mocht je wel een beetje klaar zijn met het uitlenen van je auto aan mensen die vervolgens dus profiteren van jouw investeringen erin? Dan is het verhuren tegen een (schappelijk) tarief ook aan te raden. Niet alleen omdat je hiermee verdient, maar ook zeker omdat je hiermee in één klap gedekt bent voor zaken als boetes en verzekeringen. Kijk bijvoorbeeld eens op de site van SnappCar. Wanneer je je auto via dit platform verhuurt ben je in één klap verzekert en is schade zonder jouw toedoen dus gedekt. Ook boetes worden geregeld en er is controle op het aantal gereden kilometers. Wanneer het ongemakkelijk voelt om geld te vragen aan vrienden en familie voor het gebruik van je auto, dan is het zelfs interessant om te kijken of je dit platform kunt gebruiken om vervolgens de betaalde kosten weer terug te betalen aan de lener.

Kortom, je (nieuwe) auto uitlenen is super spannend. Zeker wanneer je dit voor het eerst doet. Toch is het iets waar je soms niet omheen kunt. Het zal ongetwijfeld anders voelen wanneer je een aantal zaken aan de voorkant goed regelt. Van de verzekering, het schadeherstel tot de wijze van uitlenen. Als dit allemaal op orde is, zul je al snel merken dat het soepeler gaat!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS