Formule 1

Ferrari-teambaas Vasseur positief na updates in Barcelona: "Als je gaat kijken naar Miami..."

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 juni 2023 18:01

Het team van Ferrari is na een relatief succesvol seizoen in 2022 weer in een diep dal gekukeld. Alhoewel de kwalificatie snelheid indrukwekkend is te noemen, laat de racepace te wensen over. In Barcelona nam het team uit Maranello voor het eerst updates mee. Volgens teambaas Frederic Vasseur hebben deze updates een positief effect gehad op de prestaties van de SF-23.

Frederic Vasseur

Carlos Sainz en teamgenoot Charles Leclerc kenden allebei geen geweldige wedstrijd. Sainz kwalificeerde zijn scharlaken rode bolide op de eerste startrij, maar moest in de race genoegen nemen met de vierde positie. Leclerc moest daarentegen vanuit de pitsstraat starten en kwam als elfde over de streep, hij slaagde er niet in om punten te scoren.

Ondanks de zeer tegenvallende prestaties van het succesvolle team, blijft teambaas Vasseur optimistisch: “Als je het gaat vergelijken met Miami, dan hebben we denk ik een stap vooruitgemaakt. Mercedes ook, maar het globale plaatje is nog steeds hetzelfde. We zijn waarschijnlijk wat sneller in de kwalificatie, maar voor de rest zijn we veel te inconsistent.”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS