Formule 1

Fernando Alonso rekent zich niet rijk voor Jeddah: "Compleet ander circuit"

Uitgegeven door Bart • 16 maart 2023 08:01

Fernando Alonso verbaasde in Bahrein vriend en vijand met zijn derde positie achter beide Red Bulls. De Spanjaard bracht een hype op gang en kreeg meer aandacht dan de nummers ��n en twee Max Verstappen en Sergio Perez. De Aston Martin AMR23 reed perfect en Alonso demonstreerde dat met fraaie inhaalacties op Lewis Hamilton en Carlos Sainz. Toch rekent de ervaren coureur zich niet rijk voor de komende race in Jeddah.

Fernando Alonso


"De auto voelde in Bahrein erg goed aan", zegt Alonso in zijn preview op het weekend in Saoedi-Arabi�. "We hebben van het weekend genoten en ons eerste podium binnengehaald, maar nu ligt de focus weer volledig op dit weekend in Jeddah. Het is een compleet ander circuit dan in de openingsrace. Daarnaast zijn we twee weken in Bahrein geweest en hadden we veel tijd om aan het circuit en de omstandigheden te wennen. De leercurve zal vanaf vrijdag veel steiler zijn."

Alonso weet dan ook nog niet goed waar hij staat. "Ik denk dat we daar realistisch gezien pas na Australi� meer over kunnen zeggen. Dan hebben we drie verschillende circuits gehad. We moeten onze beide voeten op de grond houden en hard blijven werken om weer een sterk resultaat neer te zetten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS