Karting • WSK

Fenomenale René Lammers wint WSK Champions Cup in veld van 116 karters: “We hebben hele leuke reacties gehad"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 februari 2021 07:04

Adria – Bij zijn eerste WSK-wedstrijd van 2021 heeft René Lammers direct zijn naam nog maar eens gevestigd. De razendsnelle inwoner van Zandvoort won in het Italiaanse Adria de WSK Champions Cup in een veld van maar liefst 116 coureurs. Zowel de pre-finale als de finale won de zoon van voormalig F1-coureur Jan Lammers vanaf pole position. Daarvoor had René, die dit jaar opnieuw uitkomt voor Team Baby Race en met Iame-motoren rijdt, al vier van de zes heats op zijn naam geschreven.

René Lammers wint WSK Champions Cup

Het weekend in Adria kan omschreven worden als game, set and match. René won zes van de in totaal acht races met uiteraard als hoogtepunt de finale. Het eerste succes was P1 van de 116 deelnemers na alle kwalificatie heats. Daarna heeft hij de prefinale vanaf pole position gewonnen. Dat is in de kartsport heel moeilijk, maar René lag ook van start tot finish aan kop.

Daarna volgde de finale die René ook vanaf pole position wist te winnen. Het waren bloedstollend spannende races met een heerlijk resultaat. De reacties van allerlei kenners uit de autosport zijn vleiend. “In de training zaten we er al goed bij", zei René Lammers tegenover RaceXpress.nl. "De kwalificatie ging goed. Daarin reed ik de vierde tijd van 116 rijders en werd ik als 5e ingedeeld na de verdeling over de heats. Na de kwali kwamen de heats. Daar heb ik er één van gewonnen en in de andere heats werd ik vierde en tweede. Zaterdag heb ik weer twee heats gewonnen en de laatste heat op zondag ook. De pre-finale kon ik ook winnen en dat voelde erg goed.”

“In de finale had ik een goede start, maar lag ik daarna even tweede. Omdat ik Emanuele Olivieri dichterbij zag komen, kreeg ik het teken om in te halen en toen haalde ik Tiziano Monza in. Vanaf dat moment lag ik aan kop en dat heb ik niet meer uit handen gegeven. Natuurlijk is het leuk om te winnen en om het volkslied het Wilhelmus te horen.”

“Game, set and match kunnen we wel zeggen”, zo luidde de eerste reactie van vader Jan Lammers. “René heeft zes van de in totaal acht races gewonnen met als hoogtepunt de finale. De pre-finale winnen van pole position is in de kartsport heel moeilijk, maar hij heeft ook van start tot finish aan kop gelegen. René heeft het ook echt goed gedaan”, zegt een trotse papa in alle bescheidenheid tegen RaceXpress.nl. “We hebben hele leuke reacties gehad. Het is vet genieten en we zijn dolgelukkig met onze keuze. Nu even genieten en komend weekend de volgende uitdaging met de WSK Super Master Series.”

Bij de wedstrijden in Italië wordt René altijd bijgestaan door zijn vader Jan en moeder Mariska. Zij kan zich een hilarische anekdote herinneren uit de beginfase van de kartcarrière van haar zoon. “Vier jaar geleden reed René op de kartbaan in Lelystad en moest ik hem uit de modder trekken toen hij langs de baan vast stond. René gaf vol gas en door de draaiende wielen vloog de modder in de rondte en vol over mij heen. Het zijn mooie herinneringen toen René nog maar net kartte. Nu is het compleet anders en racet hij op het hoogste nivo in de WSK”, zei Mariska. Inmiddels behoort René tot de wereldtop in zijn klasse en dat bewijst het kampioenschap in 2020 in de WSK Euro Series en ook deze titel van de WSK Champions Cup 2021.

René Lammers kampioen WSK Champions Cup

“We zijn vooral trots en genieten van elk moment”, vervolgt Mariska. “Hij stond helemaal bovenaan van een lijst met 116 deelnemers. Geweldig! Komend weekend hebben we weer een race in Adria, dus we blijven hier in Italië. Daarna gaat René nog testen in La Conca in het zuiden van Italië. Eigenlijk niet normaal, heel bizar. We lijken wel een rondtrekkende circusfamilie die van circuit naar circuit reist. Maar alle inspanningen worden beloond. Je voelt je voldaan en trots als hij op de eerste plaats op het podium staat. Het was ook super dat Jan erbij kon zijn. Jan geeft tips en houdt zich bezig met de strategie. Dat is heel mooi om te zien. Waanzinnig!”

Via deze weg wil René de volgende mensen bedanken. “Mijn team, monteur, iedereen die me geholpen heeft, alle sponsoren, de motorman en papa en mama natuurlijk.”Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS