Formule 1

FOTO'S - Fernando Alonso noemt de raceskills van Max Verstappen-talent als 'niet te leren'

Uitgegeven door Peter Vader • 5 oktober 2022 04:09 • Print artikel

Fernando Alonso heeft het talent van Max Verstappen bestempeld als 'niet te leren'. Een groot compliment aan het adres van de Nederlander, die komend weekend in Japan zijn tweede wereldtitel gaat behalen. Verstappen is daarmee klaar om Alonso's titelreeks te evenaren. Als hij een overwinning behaalt en een punt voor de snelste ronde, kan de wereldtitel hem niet meer ontgaan. Verder moet Verstappen acht punten voorblijven op Charles Leclerc en voor zijn Red Bull-teamgenoot Sergio Per geldt dat Verstappen hem zes punten voor moet blijven.

Fernando_Alonso_R_en_Max_Verstappen_L

“Dat kun je niet leren”
Fernando Alonso bejubelde de capaciteiten van de 25-jarige Nederlander vanwege zijn aanpassingsvermogen. De Spanjaard zei erover in een bericht van GPFans: "Dat kun je niet leren. Het moet vanuit jezelf komen. Er zijn coureurs die meer tijd nodig hebben. Ze moeten meer gegevens bestuderen, ze hebben de hele vrijdag nodig om te analyseren en te vergelijken met een teamgenoot en ze maken langzaam kleine stapjes totdat ze 100 procent klaar zijn voor de kwalificatie. En er zijn andere coureurs die altijd voor 100 procent zeker, in FP1 zitten. Max is er zo eentje en dat is hij altijd al geweest, van de karts tot nu. Dus het zou voor niemand een verrassing moeten zijn.”

Fernando_Alonso_en_Max_Verstappen_grid

De wurggreep van Max
Fernando Alonso memoreerde ook nog even het seizoen 2022, waarin Red Bull en Verstappen het kampioenschap in een soort wurggreep kregen, ondanks een sterke start van Ferrari. Leclerc leidde voor Verstappen met 46 punten na de eerste drie races, maar door talloze tekortkomingen van de Scuderia heeft Verstappen de grip gekregen op het kampioenschap, Alonso: "Ferrari had een zeer, zeer snelle auto, maar Red Bull en Max waren uitstekend. Er was geen gevecht omdat Red Bull en Max beter waren dan de anderen, ook al hadden ze niet die superieure auto omdat ik denk dat de Ferrari hetzelfde of beter is."

Fernando_Alonso_podium_met_Max_en_Carlos

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS