Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

FOTO'S: Honda geeft informatie over '23 Talon Sport side-by-side platform

Uitgegeven door Deni Volkers • 19 februari 2023 10:03

American Honda kondigde een nieuwe "S"-serie aan voor de Talon-familie van 2023, om aan de grote vraag naar deze populaire sportieve side-by-sides te voldoen door de beschikbaarheid van voorraden bij Honda Powersports-dealers in het hele land te vergroten. De Talon "S" serie wordt geproduceerd volgens de specificaties van het modeljaar 2022 en omvat de configuratie-opties die vorig jaar werden aangeboden: R- en X-versies met twee zitplaatsen (de eerste is gericht op ruw terrein met hoge snelheid, de tweede blinkt uit in behendige veranderingen van richting), evenals een X met vier zitplaatsen. Alle drie deze configuraties worden aangeboden in zowel standaard- als FOX Live Valve-uitrustingsniveaus, waardoor er in totaal zes geweldige "S"-serie-opties zijn, die allemaal comfortgerichte verbeteringen bevatten die werden toegepast voor het modeljaar 2022.

Honda '23 Talon Sport side-by-side

In dezelfde aankondiging onthulde Honda dat extra Talon sport sideby-versies van 2023, waarover later dit jaar meer informatie wordt vrijgegeven, belangrijke updates zullen bevatten die gericht zijn op het verbeteren van comfort en gemak. Onder de veranderingen zullen upgrades zijn voor ophanging, styling, cabinecomfort, integratie van accessoires en meer.

Zo worden de niet-FOX Live Valve-versies geleverd met nieuwe Showa schokdempers met een aangepaste afstelling om het rijcomfort en de reboundcontrole te verbeteren, terwijl de weerstand tegen billen behouden blijft. De wielbasis van de R-versies wordt verkleind voor een strakkere draaicirkel en betere manoeuvreerbaarheid op krappe paden, en een nieuwe elektrische stuurbekrachtiging biedt betere prestaties op alle gebieden, terwijl er ook een functie voor terugkeer naar het midden wordt toegevoegd. Updates aan de mapping van de ontsteking zullen de overgang van vertragen naar versnellen vergemakkelijken, en de sportmodus van de transmissie met dubbele koppeling zal ook in het lage bereik werken, wat helpt bij agressief rijden of bij het vervoeren van ladingen. Nieuwe deuren met volledige bekleding beschermen de bestuurder en de passagiers beter tegen modder en water en bevatten handige bekerhouders en opbergvakken.

Stijlvolle nieuwe aluminium wielen hebben acht paar V-spaken en nieuwe Kenda-banden met dikkere zijwanden verbeteren de weerstand tegen lekrijden. Er komt ook een nieuwe bodem aan de voorkant van het voertuig om de bedrading voor de installatie van accessoires te vereenvoudigen. Voor alle versies zullen ook nieuwe kleuren beschikbaar zijn.

"In slechts vijf jaar sinds de introductie van de Talon-familie zijn de sportieve side-by-sides van Honda steeds populairder geworden bij klanten, wat heeft geleid tot een indrukwekkende vraag", aldus Brandon Wilson, American Honda Manager of Sports & Experiential. "We erkennen het belang van productbeschikbaarheid en we zijn blij dat we dat doel bereiken met de Talon 'S'-serie, die een unieke kans biedt om meer voertuigen naar onze gretige klanten te brengen. Tegelijkertijd blijven we het platform verfijnen, en we zijn enthousiast om de Talons nog meer te verbeteren voor het modeljaar 2023. De Talon-familie heeft altijd in het teken gestaan van buitenrecreatie met familie en vrienden, en deze stappen moeten die ervaring naar meer klanten brengen."

Ook opgenomen in de aankondiging van vandaag is de 2023 Pioneer 1000 familie, die bijgewerkte kleuren krijgt voor het nieuwe modeljaar. Het vlaggenschip van Honda, de multifunctionele side-by-side, biedt klanten een breed scala aan opties om zo goed mogelijk aan hun behoeften te voldoen en blijft werkpaardvermogen en inspirerende prestaties bieden. De Pioneer 1000 Trail is uitgerust voor leuke avonturen op twee sporen, terwijl de Pioneer 1000 Forest is uitgerust voor andere buitenactiviteiten zoals jagen of vissen. De Pioneer 1000 Deluxe biedt een indrukwekkende veelzijdigheid en de Pioneer 1000 EPS is een fantastische, op prijs gerichte optie. Alle vier de uitrustingsniveaus zijn verkrijgbaar in drie- en vijfzitsuitvoering, de laatste met Honda's QuickFlip®-zitgroep. (De 2023 Pioneer 1000-6 Deluxe Crew, een versie met zes zitplaatsen die afgelopen augustus werd geïntroduceerd, breidt de mogelijkheden van de Pioneer 1000 nog verder uit).

Alle Talon en Pioneer side-by-sides worden geproduceerd in de VS en blijven de legendarische duurzaamheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van Honda bieden.

Honda '23 Talon Sport

2023 Talon 1000S serie

De nieuwe 2023 "S" serie van Honda Talons is gericht op uitbreiding van de productbeschikbaarheid en bevat alle verbeteringen die op het platform voor 2022 zijn toegepast, waaronder een meterlocatie die de zichtbaarheid maximaliseert; lange schakelpeddels voor gemakkelijk handmatig schakelen tijdens het sturen; goede modderbescherming via stoelafdichting; geoptimaliseerd ontstekingstijdstip voor soepele overgangen van vertraging naar acceleratie; opvallende styling; geoptimaliseerde i-4WD en een voorbedraad schakelpaneel om de installatie van elektronische accessoires te vergemakkelijken.
Naast deze S-versies zullen voor het modeljaar 2023 bijgewerkte Talons worden aangeboden, waarover later meer.

Honda '23 Talon Sport

2023 Pioneer 1000-familie

Met een steeds groter werkterrein loopt de Pioneer 1000 voorop als het gaat om goed afgeronde prestaties. Van avontuurlijke tochten tot het uitvoeren van werkzaamheden op bouwterreinen en ranches, Honda's multifunctionele side-by-side is opmerkelijk goed in staat om zich aan te passen aan de uit te voeren taak. Naast de eindeloze veelzijdigheid van de Pioneer line-up kunnen klanten rekenen op de ongeëvenaarde duurzaamheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van Honda's multifunctionele side-by-side, ontworpen en geproduceerd in de VS. Met zitplaatsconfiguraties en afwerkingsniveaus voor elke toepassing blijft Honda's Pioneer 1000 de koning van "works hard, plays hard". Van de sportieve Trail en de avontuurlijke Forest-opties tot de veelzijdige Deluxe en de voordelige EPS-versies: Honda's vlaggenschip, de multifunctionele side-by-side, heeft voor elk wat wils.
Elk lid van de Pioneer 1000-familie wordt aangedreven door een vloeistofgekoelde paralleltwin van 999 cc en wordt geleverd met een high-tech, Honda-exclusieve automatische DCT-versnellingsbak, terwijl de Trail- en Forest-versies voorzien zijn van Honda's i-4WD-systeem ("intelligente vierwielaandrijving").

Honda '23 Talon Sport

Honda '23 Talon Sport

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS