Autosport Internationaal Toerwagens • Supercars

FOTO'S: Herontwerp voor het Museo Automobili Lamborghini in Sant'Agata Bolognese

Uitgegeven door Deni Volkers • 29 januari 2023 06:02

Sant'Agata Bolognese - Het Automobili Lamborghini Museum heropent officieel na een nieuw ontwerp en een nieuwe indeling. Het evenement markeert het begin van de viering van de 60e verjaardag van Lamborghini in een belangrijk jaar voor het Sant'agata Bolognese bedrijf.

Museo Automobili Lamborghini

Het museum is van naam veranderd en volledig vernieuwd, zowel wat betreft de gemoderniseerde indeling en vormgeving als de tentoongestelde stukken. De nieuwe tentoonstelling "THE FUTURE BEGAN IN 1963" laat de meest emblematische tijdperken en representatieve momenten zien die de geschiedenis van Lamborghini's eerste 60 jaar markeren. Het verhaal begint met de evolutie van het merk en zijn producten van 1963 tot nu, te beginnen met oprichter Ferruccio Lamborghini. De 19 tentoongestelde auto's* zijn de helden en vertellen het verhaal van het merk en het iconische technische en design erfgoed van Lamborghini: aangeboren principes die het DNA van het bedrijf kenmerken.

"2023 wordt een jaar vol originele activiteiten en ontwikkelingen, dat opent met deze nieuwe museumbestemming. We zullen onze eerste zestig jaar vieren door middel van internationale evenementen, initiatieven en onverwachte activiteiten, die we in de loop van het jaar zullen onthullen", zei Stephan Winkelmann, voorzitter en CEO van Automobili Lamborghini bij de officiŽle opening van het museum. "We zijn uitgegaan van een uitdaging die Ferruccio Lamborghini begin jaren zestig aanging en die het bedrijf in de jaren daarna met baanbrekende en revolutionaire ideeŽn heeft ontwikkeld om de geschiedenis van die tijd te schrijven en innovaties te leveren die het pad van de luxe supersportauto's hebben bepaald. Lamborghini is en blijft een merk dat altijd naar de toekomst blijft kijken."

De tentoonstelling benadrukt de bewust onconventionele en revolutionaire manier waarop elk nieuw model tot stand kwam, in staat om de regels van elk tijdperk te breken en telkens nieuwe maatstaven te stellen. Alle Lamborghini supersportwagens omvatten minstens ťťn ontwrichtend idee dat aanvankelijk vreemd leek, maar werd overgenomen in de auto-evolutie, wat leidde tot de voortdurende verfijning van bijna elk aspect van een auto.

De structuur die het Museo Automobili Lamborghini huisvest, zit vol buitengewone geschiedenis. Het maakt deel uit van de eerste kern van gebouwen waarvoor Ferruccio #lamborghini in 1963 de eerste steen legde van een bedrijf dat in staat is een buitengewone geschiedenis te creŽren en een authentieke inspiratiebron te worden voor toekomstige generaties.

Museo Automobili Lamborghini

Museo Automobili Lamborghini

Museo Automobili Lamborghini

Museo Automobili Lamborghini

Museo Automobili Lamborghini

Museo Automobili Lamborghini

Museo Automobili Lamborghini

Museo Automobili Lamborghini

Museo Automobili Lamborghini

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS