Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

FOTO'S - Wow! Dat wordt weer 'Buy British' met de nieuwe Aston Martin Vantage!

Uitgegeven door Peter Vader • 12 februari 2024 10:30

Wow! Aston Martin heeft zijn Vantage geďntroduceerd! Na de DB12 is dit nu het nieuwste model dat verkrijgbaar is bij de Britten. Strakker en mooier dan ooit met een krachtige V8-motor in het vooronder. Vanuit bepaalde hoeken doet het model zelfs denken aan de meesterlijke One-77!

Aston Martin Vantage intro febr 2024 Foto 1

Als nieuwste in een iconische bloedlijn introduceert Aston Martin met trots de nieuwe Vantage. De kenmerkende sportwagen van Aston Martin en de meest op de bestuurder gerichte en snelste Vantage in de 74-jarige geschiedenis van het beroemde naamplaatje, aldus Autogespot. Het is een authentieke, onvervalste viering van pure prestaties, ontworpen om maximale sensatie met maximaal vertrouwen te bieden. Zoals gezegd volgt de aankondiging van een nieuwe Vantage op de succesvolle introductie vorig jaar van de veelgeprezen DB12 Coupé en Volante. De Vantage versterkt de volgende generatie sportwagens van Aston Martin verder, waardoor de positie van het merk op de markt van ultra-luxe sportwagens wordt versterkt, naast zijn al leidende rol in de arena's van ultra-luxe sport-GT's, SUV's en hypercars.

Aston Martin Vantage intro febr 2024 Foto 2

Aangedreven door een forse, op maat gemaakte, met de hand gebouwde 4.0 Twin-Turbo V8-motor, is de nieuwe Vantage de snelste in de geschiedenis van het naamplaatje. Met een piek van 665 pk en een kolossaal koppel van 800 Nm maakt hij ook de grootste sprong ooit in vermogen en koppel vergeleken met het model waarin hij opvolgt, waarbij de stijgingen van 155 pk en 115 Nm een winst van respectievelijk 30 procent en 15 procent vertegenwoordigen. Ongelooflijk natuurlijk als je bedenkt dat 510 pk niet zo weinig is in een sportwagen. Aston Martin zet gigantische stappen met de V8-motor en ook in de Vantage. De Vantage accelereert in 3,4 seconden naar 100 km/u, terwijl de topsnelheid 325 km/u bedraagt. Deze hogere vermogens zijn bereikt door uitgebreide afstemming door Aston Martin-ingenieurs, het gebruik van aangepaste nokkenasprofielen, geoptimaliseerde compressieverhoudingen, grotere turbo's en verbeterde koeling. Dat levert indrukwekkende nieuwe cijfers op en creëert een motor met een scherper, meer diepgeworteld en meer ‘vocaal’ karakter.

Aston Martin Vantage intro febr 2024 Foto 3

Het grootste pijnpunt voor Aston Martin is eindelijk aangepakt bij deze Vantage. Het interieur. Strakke, ononderbroken lijnen creëren een opvallende en toch elegante omgeving in de Vantage-cockpit, waardoor de bestuurder een gevoel van ruimte en helderheid krijgt. Van de gestroomlijnde ventilatieopeningen en het perfect geďntegreerde infotainmentscherm tot de duidelijk gedefinieerde reeks fysieke schakelaars op het onderste gedeelte van de middenconsole: het nieuwe Vantage-interieur is een triomf van functionele schoonheid en kwaliteit. De Vantage is het tweede model met Aston Martin’s infotainment van de volgende generatie. Het is intern ontwikkeld en voor het eerst geďntroduceerd in DB12, maar is voor de Vantage volledig op maat gemaakt en vanaf nul ontwikkeld. Aangevuld met een nieuwe Aston Martin-app voor klantconnectiviteit die iOS- en Android-apparaten ondersteunt, maakt het interactie, controle en feedback van en naar de Vantage van de klant mogelijk via zijn persoonlijke apparaat.

Aston Martin Vantage intro febr 2024 Foto 4

En dan is er niet in de laatste plaats het uiterlijk. Ook hier gingen ze weer naar de tekentafel. Vanaf het eerste gezicht weet je dat je te maken hebt met de nieuwe generatie Vantage. Een 30mm bredere carrosserie met een gespierder uiterlijk wordt geaccentueerd door een volledig opnieuw ontworpen voorkant met een 38 procent grotere, opnieuw vormgegeven, ‘geaderde’ grille-opening, die een toename van 29 procent in de luchtstroom biedt voor extra koeling. Verdere koelinlaten in de bumper aan weerszijden van de grille, scherpen de kenmerken van de voorkant aan. Terwijl de nieuwe geďntegreerde splitter, met een bredere en lagere stand, aerodynamische functionaliteit evenals stabiliteit toevoegt bij hoge snelheden door de lift te verminderen. Deze opvallende front-endbehandeling wordt gecompleteerd door een geheel nieuw Matrix LED-koplampontwerp met geďntegreerde DRL's, met de nieuwe lichtsignatuur van Aston Martin.

Aston Martin Vantage intro febr 2024 Foto 5

Standaard gemonteerde 21-inch gesmede lichtmetalen velgen vullen de bredere wielkasten tot in de perfectie, waardoor een doelgerichte houding ontstaat die zowel kracht als evenwicht uitstraalt. Frameloze buitenspiegels en opvallende deurgrepen zijn ook nieuw voor de Vantage, terwijl een bredere achterbumper met ventilatieopeningen aan de zijkant en viervoudige uitlaatpijpen met een grotere diameter ervoor zorgen dat de Vantage er van achteren net zo stoer uitziet als van voren. De nieuwe Aston Martin Vantage is een auto om čcht naar uit te kijken en een nieuwe impuls voor 'Buy British!'

Aston Martin Vantage intro febr 2024 Foto 6

Aston Martin Vantage intro febr 2024 Foto 7

Aston Martin Vantage intro febr 2024 Foto 8

Aston Martin Vantage intro febr 2024 Foto 9

Aston Martin Vantage intro febr 2024 Foto 10

Aston Martin Vantage intro febr 2024 Foto 11

Aston Martin Vantage intro febr 2024 Foto 12

Aston Martin Vantage intro febr 2024 Foto 13

Aston Martin Vantage intro febr 2024 Foto 14

Aston Martin Vantage intro febr 2024 Foto 15

Aston Martin Vantage intro febr 2024 Foto 16

Aston Martin Vantage intro febr 2024 Foto 17

Aston Martin Vantage intro febr 2024 Foto 18

Aston Martin Vantage intro febr 2024 Foto 19Bron foto's, video en tekst: Aston Martin i.c.m. Autogespot

Aston Martin Vantage intro febr 2024 Foto 20

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS