Formule 1

FOTO: Toto Wolff onthult eerbetoon aan Niki Lauda: "Hij zou helemaal niet willen dat we het zo groot maken"

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 december 2022 06:03

Van 2012 tot aan zijn dood was Niki Lauda een integraal onderdeel van het team van Mercedes. In 2019 stierf de Oostenrijker. Nu, ruim drie jaar later heeft het team de toegangsweg richting de fabriek in Brackley omgedoopt tot �Lauda Drive� om de drievoudig wereldkampioen t�ch een beetje in leven te houden.

Niki Lauda

Teambaas Toto Wolff kende een innige samenwerking, Lauda was zeven jaar lang adviseur van het team en was mede de aanstichter dat Lewis Hamilton eind 2012 vertrok bij McLaren om voor het Duitse powerhouse te komen rijden. De grootste successen van het team werden met Lauda aan boord behaald. Toen de voormalig Ferrari-coureur vlak voor de Grote Prijs van Monaco in 2019 overleed, kwam dat bij iedereen in de Formule 1-wereld binnen als een schok. Wolff noemde de onthulling van de naam een �hele eer�.


Met het karakteriserende petje van Parmalat werd de weg officieel geopend door teambaas Wolff. �Het is een eer om Lauda Drive officieel te mogen onthullen en het was mooi om te zien dat zoveel teamleden bij elkaar kwamen om de actie te mogen meemaken. Onze speciale vriend en collega Niki zou helemaal niet willen dat we het zo groot maken, maar hij zou tegelijkertijd trots zijn dat deze straat naar hem vernoemd is. Het was voor ons allen een eer om naast en met hem te mogen werken en ik heb het geluk dat ik hem ��n van mijn beste vrienden mag noemen.�

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS