Formule 1

FIA brengt statement uit over voortgang onderzoek safetycar-situatie in Abu Dhabi

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 januari 2022 09:01 • Print artikel

De FIA heeft via een statement aangekondigd dat het overkoepelende orgaan onderzoek gaat doen naar de slotfase van de Grand Prix van Abu Dhabi. Wedstrijdleider Michael Masi week af van de gebruikelijke procedure rond de safetycar. Hierdoor was Max Verstappen op betere banden in staat om Lewis Hamilton in te halen en de wereldtitel te pakken. Na het verlies van de titel heeft de ontkroonde 'King Hamilton' niets meer van zich laten horen en heeft Mercedes aangegeven dat hij pas wil toewijden aan het 2022-seizoen, wanneer hij de uitkomsten van het onderzoek kent.

Max Verstappen versus Lewis Hamilton

“Volgend op de beslissing van het World Motor Sport Council in Parijs op 15 december is de FIA-organisatie, onder leiderschap van Mohammed Ben Sulayem, gestart met een gedetailleerde analyse van het evenement van de laatste Formule 1 Grand Prix”, is te lezen in het statement. “De FIA-president heeft consultatie gepleegd bij de alle F1-teams omtrent de diverse problemen, waaronder deze. Op 19 januari staat het punt rond de safety-car-situatie op de agenda van de Sporting Advisory Committee. De volgende fase gaat het delen van de discussie met alle F1-coureurs zijn.”

“De uitkomst van de gedetailleerde analyse wordt in februari gepresenteerd aan de F1-commissie en de definitieve discussie wordt aangekondigd tijdens de World Motor Sport Council in Bahrein op 18 maart. FIA-president Mohammed Ben Sulayem heeft de secretaris generaal sport en de recent aangewezen single-seater-directeur Peter Bayer gevraagd de voorstellen te beoordelen en de organisatie van de FIA F1-structuur voor het 2022-seizoen te updaten.”

Met de datum van 18 maart zet de FIA overigens ook Lewis Hamilton onder druk. Dat is de datum van de start van de eerste vrije training van het F1-seizoen 2022. De Mercedes-coureur kan dus niet de uitkomsten van het rapport afwachten om te beslissen of hij wel of niet doorgaat.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS