Formule 1

Ex-F1-kampioen wil dat soap rondom Christian Horner stopt: "Ik begrijp welk effect dit heeft op je leven"

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 maart 2024 11:00

De soap rondom Red Bull-teambaas Christian Horner is nog altijd niet ten einde. Al twee maanden lang blijven de geruchten rondom de teambaas circuleren, zelfs nadat Red Bull oordeelde dat hij zich niet schuldig maakte aan (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. Jacques Villeneuve, Formule 1-wereldkampioen 1997, is van mening dat deze vete nu toch echt een keer moet stoppen. Volgens hem vooral om zijn naasten te beschermen.

Christian Horner Max Verstappen

“Wat echt verschrikkelijk is in deze vete zijn degenen die beschadigd raken door de gevolgen. Dat zijn de kinderen van Horner als ze naar school gaan. Daar is door niemand rekening mee gehouden”, begint de laatste Wiliams-kampioen in gesprek met OLBG. “De vrienden van de kinderen lezen dit allemaal op sociale media. Misschien komt het doordat ik zes kinderen heb, ik begrijp welk effect het kan hebben op je leven. Maar het lijkt erop dat het er niet toe doet, omdat het niet direct met de Formule 1 te maken heeft.”

Villeneuve stelt dat de meeste teambazen na zoveel kritiek allang de handdoek in de ring hadden gegooid. Horner doet dit niet en de Canadees snapt zijn beslissing: “Waarom zou hij? Op een gegeven moment zullen we misschien ontdekken dat hij 100% gelijk had en sommige mensen zullen niet gelukkig zijn. Of misschien komen we erachter dat we zijn bedrogen en dat hij 100% ongelijk heeft. Op dit moment is dat nog niet op de juiste manier gebeurd.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS