Formule 1

Esteban Ocon neemt positieve mee uit Barcelona: "We hebben nu meer snelheid"

Uitgegeven door Bart • 7 juni 2023 17:05

Esteban Ocon stond na de Grand Prix van Spanje in Barcelona stil bij de progressie die het team van Alpine heeft geboekt. De Fransman merkt vooral op zaterdag een groot verschil. Na zijn sterke optreden in Monaco volgde P7 in de kwalificatie in Barcelona. Teamgenoot Pierre Gasly reed zelfs naar de vierde tijd, maar kreeg een gridstraf aan zijn broek. In de race zakten de Alpine-coureurs wat weg, maar scoorden alsnog punten met een achtste en tiende plaats.

Esteban Ocon


Ocon keek positief terug op de snelheid in de kwalificatie en hoopt dat in de komende races ook naar de zondag mee te nemen. In Barcelona waren de bolides van Red Bull, Mercedes, Aston Martin en Ferrari te snel. "We waren in de race niet zo snel als op zaterdag en konden ons niet echt meten met de kopgroep. Daar moeten we aan werken om dat te verbeteren", zegt Ocon op de website van de F1.

Toch haalden Ocon en Gasly de laatste weken de nodige punten binnen. "Ik denk dat we weten waar het verschil in de kwalificatie en de race vandaan komt. Om dat te veranderen zal een stuk lastiger worden, maar we moeten niet vergeten dat we goed gescoord hebben. In de laatste twee races heb ik 19 punten behaald. Daar kunnen we trots op zijn. We hebben een goede stap gezet met de snelheid en ik ben ervan overtuigd dat we die stap ook tijdens de races kunnen zetten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS