Formule 1

Dr. Helmut Marko ziet het somber in voor Mercedes: "Ze hebben meer dan één probleem"

Uitgegeven door Frank Korsel • 13 maart 2023 11:00

Alhoewel we slechts één Formule 1 Grand Prix achter de rug hebben, durft Dr. Helmut Marko al te zetten dat Mercedes dit seizoen opnieuw kan afschrijven. Mercedes gaat volgens hem geen gooi doen naar de titel.

Helmut Marko

Waar het team van Red Bull met Max Verstappen en Sergio glansrijk zegevierde in Bahrein en een 1-2 finish op hun naam schreef, moest Mercedes genoegen nemen met de vijfde en zevende positie. Helmut Marko vertelde tegenover het Duitse N-TV het volgende over de problemen bij het Duitse team: “Mercedes heeft niet één probleem, maar meerdere. Het verbaast me dat ze in de winter geen oplossing hebben gevonden”, aldus de Oostenrijkse Le Mans-winnaar.

“Vanwege de budgetlimiet zijn de mogelijkheden van de teams momenteel beperkt. Nu kun je niet, zoals voorheen, een tweede of derde auto ontwikkelen en bouwen. Zelfs als u nu het geld vindt om een volledig nieuwe auto te ontwikkelen, zullen later, vanwege financiële beperkingen, ernstige problemen ontstaan. Ik denk dat ik met zekerheid kan zeggen dat Mercedes dit jaar geen titel zal winnen.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS