Karting • Chrono

Dion van Werven kent superstart in het NK: kampioenschapsleider! "Zeker tevreden mee"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 maart 2023 03:02

BERGHEM - In de kartsport komen in de regen de echt goede rijders bovendrijven; in die omstandigheden liet Dion van Werven zondag zien dat hij die kwalificatie verdient. De veertienjarige coureur uit Hulshorst, rijdend op een CRG kart, sloot in Berghem de eerste ronde van het NK Rotax Max van Chrono Karting af als leider van de Senioren-klasse. Dat noem je nog eens een lekker begin van je seizoen!

Dion van Werven


“Kampioenschapsleider. Daar ben ik zeker tevreden mee. Ik ben goed in vorm”, zei Dion op het Brabantse circuit. “Ik had voor het weekend wel verwacht goed te kunnen presteren, maar op vrijdag zag het er nog niet naar uit. De kart reed toen niet fijn. De afstelling was nog niet optimaal. We hebben een paar aanpassingen gedaan en daarom zaten we er nu vooraan bij.”

Bovendien had het zondag bijna de hele dag geregend. In ieder geval wel tijdens de kwalificatie en de prefinale. En dat vond Dion geen enkel probleem. Sterker nog: “Rijden in de regen bevalt me altijd goed. Dan ben ik meestal wel snel. En het CRG-team en mijn vader hebben goed gewerkt.”

Dat bewees Dion in de kwalificatie. Hij liet zijn talent zien en snelde prompt naar poleposition. Toch had hij daarna in eerste instantie een wat moeilijke prefinale. “Ik startte als eerste, maar na de eerste ronde lag ik zevende.” Hij liet zich niet ontmoedigen en knokte voor wat hij waard was. En warempel: na enkele rondes had hij de aansluiting met de kop van het veld alweer gevonden.

“Ik kwam uiteindelijk als tweede over de finish, maar de nummer één kreeg een tijdstraf waardoor ik alsnog als eerste werd geclassificeerd.” Zo had hij ineens het maximale punten achter zijn naam. In de finale mocht hij vervolgens ook van poleposition starten, onder droge weersomstandigheden.

Dion van Werven


Dion: “Ik had een goede start en leidde twaalf ronden de race. Daarna kreeg ik moeite met de banden en viel ik terug naar vier. Ik denk dat de bandenspanning net iets te hoog was.” Dat kwam ook doordat de baan aan het opdrogen was. “Dat merkte je goed. Het was veel harder werken.”

Hoewel er in de finale misschien meer in had gezeten dan de vierde plek, was Dion erg tevreden dat hij in de Senioren-klasse de meeste punten had gepakt. En dus gaat hij als kampioenschapsleider naar circuit De Landsard in Eindhoven, waar de tweede ronde van het NK wordt gehouden. “Daar heb ik natuurlijk veel zin in.”

Die wedstrijd staat gepland in mei. Voordat het zover is, rijdt Dion binnenkort de eerste ronde van het BNL-kampioenschap in Genk. “Die baan ken ik heel goed. Het laatste weekend dat ik daar reed, tijdens de BNL Kick-Off, is goed bevallen. Ik werd er vijfde.” Genk staat bekend als een grote, mooie en snelle baan. Dat beaamde Dion. “Maar het maakt me verder niet veel uit op welke banen ik rijd. Ik moet op alle banen hard kunnen rijden!”

Dion bedankt zijn ouders, zijn team, Dennis de Bruin, Michel Vacirca en zijn sponsoren.

Dion van Werven wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Harry Frens Vastgoed BV, Riwald Recycling, JHM Goep Bincx, Heicom, Jabe Reclame, Van Werven Infra & Recycling, Van Espelo auto’s, Frix Fysio & Performance en Manege Belvedère.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS