Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Dilano van 't Hoff blijft MP Motorsport trouw voor volledig seizoen FRECA: “Never change a winning team!”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 maart 2022 15:00

Dilano van 't Hoff blijft bij MP Motorsport voor zijn eerste volledige seizoen in het Formula Regional European Championship by Alpine (FRECA). De regerend Spaans Formule 4-kampioen wordt daarbij teamgenoot van Michael Belov en Sami Meguetounif, in een sterke FRECA-bezetting voor het Nederlandse team.

Dilano van 't Hoff MP Motorsport

Van 't Hoff proefde eind vorig jaar al aan het FRECA. In diverse races voor MP Motorsport hield de 17-jarige Dordtenaar zich toen goed staande. Op het moment van zijn FRECA-debuut in september 2021 leidde Van ’t Hoff al royaal het Spaanse F4-kampioenschap. Een week later zou de talentvolle Zuid-Hollander de titel naar zich toetrekken met tien overwinningen, 16 podiumplaatsen, negen poles en zes snelste ronden. De Nederlander ging in de winter door met diverse FRECA-tests, om daarna scherp te blijven door deelname aan het Formula Regional Asian Championship.

Never change a winning team!” zei Van 't Hoff over zijn keuze om MP trouw te blijven voor zijn debuutseizoen in het FRECA. “Vanaf de allereerste race in de Spaanse F4 op Spa zijn we winnaars in de formuleauto’s. Ik ben erop gebrand om dat momentum vast te houden. Als Nederlander is het bovendien extra bijzonder om voor een Nederlands team te rijden. De familiesfeer bij MP helpt me echt om constant op hoog niveau te presteren. De tests met het FRECA-team van MP gingen heel goed, dus ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan.”

Dilano van t Hoff

“Het was volkomen logisch dat Dilano bij ons zou blijven, toch?” aldus Sander Dorsman, teammanager bij MP Motorsport. “We hebben in 2021 samen een geweldig seizoen meegemaakt. Daarin heeft hij er alles aan gedaan om één ding te bewijzen: dat hij inderdaad het supertalent is waarvan eigenlijk al wisten dat hij dat was. Nu we onze talentenladder van de Formule 4 naar de Formule 2 stevig op zijn plaats hebben, staan we te popelen om te laten zien dat Dilano de volgende stap kan zetten en daarin meteen succesvol kan zijn. Zeker samen met Michael en Sami ziet ons FRECA-seizoen 2022 er veelbelovend uit.”

Van ’t Hoff brak definitief door in de karts met zijn derde plaatsen in de IAME Euro Series en IAME International Final van 2018 voor X30 Junior-karts, terwijl hij zich ook al manifesteerde in de diverse OK Junior-kampioenschappen van CIK-FIA en WSK. In 2019 promoveerde hij naar de OK-karts, met als hoogtepunt een vijfde plaats in het Europees kampioenschap. Op wereldniveau voegde hij daar in 2020 een 14e plaats aan toe. In zijn eerste jaar in de formuleauto’s miste Van 't Hoff op een haar na de titel in het F4-winterkampioenschap van de Verenigde Arabische Emiraten, maar vervolgens greep hij met overmacht de Spaanse F4-titel van 2021.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS