Karting • CIK-FIA

Ontketende Dilano van 't Hoff verslaat wereldtop en geeft visitekaartje af bij EK: "Vooraf nooit verwacht"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 mei 2018 21:16

In Groot-Brittannië weten ze nu ook wie Dilano van t Hoff is! De poleposition, drie heatzeges en de overwinning in de finale van het Europees kampioenschap. Dat zijn nog eens cijfers! De beloftevolle karter uit Dordrecht was razendsnel tijdens het CIK FIA EK op het circuit van PFI International en ging er in de sterkbezette klasse OK Junior met de hoofdprijs vandoor. Dilano kan er nog steeds van genieten. "Ik had niet verwacht dat ik zou winnen. Ik ben echt heel blij!"

Dilano van 'T Hoff

Toen hij zich bij zijn team Forza Racing meldde voor de eerste trainingen voelde hij al dat het weleens goed zou kunnen gaan. In de trainingen was de Zuid-Hollander telkens in de top van de tijdentabellen te vinden. Die goede flow zette hij door in de kwalificatie, waarin hij alle favorieten en de Engelse rijders met veel baankennis voorbleef. De poleposition was een feit. "De kwalificatie ging heel goed. Beter dan verwacht. Ik dacht een plaats in de top vijf, maar dat het pole was... Ik was echt blij en het gaf vertrouwen voor de heats", zo liet Van 't Hoff optekenen.

Per heat groeide dat vertrouwen, want Dilano reed ijzersterk en pakte drie keer de heatzege. Deze heats, waarmee tevens punten te zijn verdienen voor het EK, bepalen de uiteindelijke startpositie voor de finale. “Ook de series gingen heel goed, eigenlijk het beste ooit voor mij tot nu toe. Ik had drie heats gewonnen en één keer derde, en één keer tweede."

Dat hij zich thuis voelde op baan van PFi International was een understatement. "De baan vind ik erg leuk, hij is wel wat hobbelig, maar het is wel vet om over de fly-over te racen. Ik was erg snel in de tweede en derde sector. Dat gedeelte lag me wel."

Dilano leidt het OK junior-veld

Voor de finale besloot het team Dilano weg te sturen met een iets lagere bandenspanning. Zo zou hij tegen het einde van de race een betere wegligging moeten hebben, maar Dilano kwam niet zo goed weg. Toch bleef hij rustig, wetende dat hij nog wel kon aanzetten in de eindfase.

"Ik moest van pole starten. Daar ging ik in de heats goed mee om, maar nu was mijn start niet zo goed. We hadden een lage bandenspanning, dus ik wist wel dat ik op het einde kon toeslaan." Na een spannende race kwam Dilano knap als tweede onder het zwart-witgeblokt door. “Ik was heel heel tevreden met de tweede plek."

Daar bleef het niet bij. Want na de race werd ook bekend dat de nummer één een penalty kreeg. Zo schoof Dilano toch nog door naar de nummer-één-positie. “Maar doordat ik later nog als eerste werd aangewezen omdat Victor Bernier een penalty van drie seconden kreeg, was ik superblij. We waren echt een feestje aan het vieren. Zo vaak win je geen EK-ronde!"

"Dat ik dit EK kon winnen, dat had ik vooraf nooit verwacht. Dat je op dit niveau tussen de wereldtop zo kunt meekomen, is wel cool." Door zijn overwinning staat hij nu op de derde plaats overall.

Dilano kijkt dan ook alweer met veel plezier vooruit naar de volgende EK-race. Die wordt begin juni verreden in het Duitse Ampfing. De baan is nog onbekend terrein voor de snelle karter. "Maar ik ga volgend weekend meedoen aan het DKM, als training voor het EK."

Dilano bedankt zijn team, zijn vader, Willemjan Schoots en Alex Gill.

Dilano van 't Hoff wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Burando, V8 Racing, Kartingshop.nl, DHG, Van Breemen en Verschoor.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS