Formule 1

David Coulthard gelooft niet dat Lewis Hamilton gaat stoppen: "Hij blijft nog zeker twee jaar"

Uitgegeven door Bart • 18 december 2021 08:01

Bij het team van Mercedes was het deze week lange tijd stil. Het team postte na de twee verloren protesten na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi niets op de website of social media. Op donderdag kwam de mededeling dat er geen beroep wordt aangetekend tegen de gang van zaken waarbij Max Verstappen zich tot wereldkampioen kroonde. Wel werd er twijfel gezaaid over de toekomst van Lewis Hamilton. De 36-jarige coureur zou aangeslagen zijn en een racepensioen zou in de lucht hangen, maar daar gelooft David Coulthard niets van.

Lewis Hamilton


"Hamilton's toewijzing is onbetwistbaar", aldus de Schot in een reactie op BBC Radio 5 Live. "Hij heeft laten zien waarom hij zevenvoudig wereldkampioen is. Lewis is een fenomeen en een ongelofelijk sportpersoonlijkheid. Hij heeft zich voor nog twee jaar aan het team verbonden en zal zeker nog twee jaar doorgaan. Hij gaat echt nog voor die achtste wereldtitel."

"Ik denk dat Lewis inmiddels de rust heeft gevonden. Natuurlijk is hij teleurgesteld, maar je moet je maar eens in zijn positie verplaatsen. Hij is een geweldige coureur, heeft vele wereldtitels gewonnen en heeft veel moeilijke momenten in zijn carričre overwonnen. Dit is zo'n moeilijk moment en dat doet echt geen afbreuk aan zijn geweldige prestaties in deze sport."

Coulthard wijst op de manier waarop Hamilton en zijn vader Anthony na afloop de familie Verstappen feliciteerden. "Lewis is een fantastisch voorbeeld voor hoe je met verlies moet omgaan. Hij heeft de uitdaging van Verstappen aangenomen en voor zo'n strijd leeft hij ook. Hij wil Max verslaan, zijn klasse laten zien en zeker nog een keer wereldkampioen worden."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS