Formule 1

Daniel Ricciardo te laat voor tweede run: "Zoiets wil je natuurlijk voorkomen"

Uitgegeven door Bart • 8 mei 2021 17:41

Daniel Ricciardo heeft in zijn begintijd bij McLaren zijn handen vol aan een sterk rijdende Lando Norris. De Australiër wist zijn teamgenoot in de kwalificatie in Barcelona voor te blijven, maar baalde ook dat hij in Q3 maar één snelle ronde kon rijden. Door het verkeer kwam Ricciardo te laat over start-finish.

Daniel Ricciardo


"Natuurlijk heeft het tijd nodig om aan de auto te wennen, maar Lando doet het tot nu toe ook gewoon erg goed", aldus Ricciardo voor de camera van Ziggo Sport F1. "Hij daagt me uit en daarom kan ik tevreden zijn met deze kwalificatie. Ik had wellicht nog verder naar voren kunnen staan, maar we hadden hetzelfde als in Monza een paar jaar geleden. Het gat naar P4 is maar een tiende, dus wie weet wat er had kunnen gebeuren. Zoiets wil je natuurlijk voorkomen."

Ricciardo is tevreden met zijn vooruitgang bij zijn nieuwe team. "Dit was al weer een betere dag dan gisteren. Het gaat steeds beter en ik ben dan ook heel positief en optimistisch. De race wordt lastig, want het wordt druk in de eerste bocht."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS