Formule 1

Daniel Ricciardo verzamelt 'geheime informatie' terwijl grote vragen blijven bestaan over F1-capaciteiten

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 maart 2024 11:18

Daniel Ricciardo heeft onthuld dat een stuurfunctie van VCARB 01 hem in staat stelt om ‘geheime informatie’ te verzamelen over zijn ervaringen, terwijl hij volhield dat ‘ik absoluut geloof dat ik het kan’, nog steeds op het F1-podium te eindigen.

Daniel Ricciardo


Ricciardo hoopte zijn seizoen weer op de rails te krijgen tijdens zijn thuisrace in Australië na zijn teleurstellende start van het seizoen, terwijl hij auditie doet voor een terugkeer bij het hoofdteam van Red Bull. Maar het wachten op die doorbraak gaat in ieder geval door tot Japan.

Door het schrappen van zijn snelste ronde werd Ricciardo uitgeschakeld in Q1 op Albert Park, terwijl teamgenoot Yuki Tsunoda indruk maakte op weg naar een startplaats op P8. Hij zette dat om in een P7-finish op zondag, terwijl Ricciardo de punten misliep.

Tsunoda is dus zeker aan de winnende hand in deze strijd tussen twee teamgenoten om de aandacht van Red Bull te trekken, hoewel Ricciardo positief blijft, ook al zijn zijn prestaties ver onder zijn verwachtingen. Om hem te helpen bij zijn herstel, legde Ricciardo uit dat hij een speciale 'markeerfunctie' op zijn stuur heeft om aandachtspunten aan te geven aan de technici.

"Ik heb het gevoel dat ik de frustratie voor vandaag opzij heb gezet", vertelde Ricciardo aan de Formule 1 in het mediahonk. "Ik heb dat gisteravond losgelaten. Ik had het gevoel dat er wat dingen kapot zouden gaan na de kwalificatie, maar misschien is er een beetje rust met de jaren, ik weet het niet."

"Ik wist dat wat gebeurd is, is gebeurd en probeerde het beste uit vandaag te halen. Het is mooi dat er momenten in de race waren waarop ik wel tempo had en ik kon laten zien dat ik nog steeds goede stints kan rijden, maar het was toch goed om de ronden te pakken. Er zijn dingen in de race die ik zal markeren. We hebben, laten we zeggen, een knop op het stuur die ik kan gebruiken als referentie om te zeggen: 'Oh, die ronde voelde ik daar iets'."

"Ik geef geen geheime informatie weg, maar het zijn gewoon dingen die ik onthoud om achteraf aan de ingenieurs te vertellen, dus er zijn een paar punten in de race die ik heb gemarkeerd en zo is het goed om inzicht te krijgen, gegevens te verzamelen en dat soort dingen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS