Formule 1

Damon Hill over Sergio Perez: "Heeft laten zien dat hij niet met zich laat sollen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 maart 2023 19:00

Max Verstappen en Sergio Perez raakten vorig jaar in Brazili� met elkaar in aanvaring, toen Verstappen weigerde plaats te maken voor zijn teamgenoot. Deze gebeurtenis zou te maken hebben met een opzettelijke crash van Perez tijdens de kwalificatie in het Prinsendom van Monaco. Aan het begin van dit seizoen leek alles weer in orde te zijn, tot afgelopen weekend in Jeddah. Daar streden de Red Bull-coureurs om de snelste ronde, die uiteindelijk door Verstappen werd ingehaald en leidde tot frustratie bij Perez.

"Persoonlijk denk ik dat er nog meer wantrouwen kan ontstaan tussen beide coureurs", schrijft voormalig Aston Martin-medewerker Bernie Collins op de offici�le website van de Formule 1. "In toekomstige races kunnen we van beiden verwachten dat ze in de slotronde de snelste ronde neerzetten." Damon Hill denkt dat Perez harder moet worden om zijn teamgenoot te verslaan.

"Misschien moet hij een tandje bijzetten", reageert de Brit in de F1 Nation-podcast. "Ik had meedogenloosheid toen ik het nodig had. Het gaat erom dat je voor jezelf opkomt en dingen niet accepteert als er dingen binnen het team gebeuren. Je moet zeggen 'nee, ik laat niet met me sollen'. Soms is de aandacht niet gelijk verdeeld tussen beide kanten van de garage. Er is veel ge�nvesteerd in Max als individu, omdat hij de manier is waarop het team jarenlang voor kampioenschappen zal vechten. Natuurlijk gaat de meeste aandacht dan naar Max. Maar Checo heeft laten zien dat hij zich niet laat afschrikken of als zwakste schakel wordt aangewezen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS