Formule 1

Columbia toont interesse in organiseren F1 Grand Prix: "Vertegenwoordigers hebben de stad al bezocht"

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 september 2022 05:39 • Print artikel

De afgelopen jaren groeit de populariteit van de Formule 1 exponentieel. Niet alleen in Nederland door het ongekende succes van Max Verstappen, maar wereldwijd onder andere geholpen door de Netflix-serie Drive to Survive. Zo’n beetje ieder land lijkt geļnteresseerd te zijn om een Grand Prix te organiseren.

Columbia F1

Vorige week maakte de Formule 1 bekend dat het circus volgend seizoen naar maar liefst 24 verschillend locaties zal afreizen. Komend seizoen keren de Grands Prix van China en Qatar terug op de kalender en reist het circuit af naar Las Vegas.

In 2021 sprak Columbia al uit interesse te hebben in het organiseren van een Grote Prijs. Nu heeft men Barranquilla aangewezen als de voornaamste kandidaat in het Zuid-Amerikaanse land. Op Radio Blu deelde de burgemeester van de stad, Jaime Pumarejo zijn enthousiasme over het mogelijke contract: "Vertegenwoordigers hebben de stad al bezocht en ze vonden het leuk. Als de vraagstukken worden opgelost kunnen we hopelijk praten over 2024 of 2025. Het contract zal dan tien jaar lang zijn."


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS