Karting • Chrono

Coen Doorn ondanks pijn naar twee onverwachte overwinningen in NK! "Verstand op nul en racen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 mei 2023 00:21

EINDHOVEN – Dat Coen Doorn ook in Eindhoven op de bovenste trede van het podium stond, was een klein wonder. Althans, in ieder geval wat de achttienjarige karter uit Blaricum betrof. Coen had tijdens de tweede ronde van het NK van Chrono Karting in de KZ2-klasse, waar de omstandigheden door de warmte en de grip erg zwaar bleken voor alle rijders, het hele weekeinde last gehad van zijn nekspieren. Zodanig veel dat zijn overwinning onwerkelijk aandeed.

Coen Doorn


“De trainingen op vrijdag begonnen moeizaam. Ik had meteen vrij veel last van mijn nek”, begon Coen zijn relaas. “Ik heb drie van de vier trainingen gereden. De snelheid was er wel, alleen we hebben niet veel kunnen proberen omdat het met mijn nek gewoon niet ging. Daar heb ik de afgelopen twee jaar veel last van. Ik train er in de sportschool wel op, maar het lijkt niet heel veel te helpen. Ik heb altijd al klachten gehad met mijn nek en die gaan maar niet weg.”

Wat ook niet hielp, was dat hij tot dit weekend een tijdje niet had gereden. “Ik heb nog geen eigen kart om mee te trainen. Die moet nog geleverd worden. Daarna kan ik weer volop trainen.” Afgelopen weekeinde was het het dus gewoon instappen en trappen voor het Noord-Hollandse karttalent.

“En daar had ik heel veel moeite mee. Zaterdag begon nog moeizamer dan de vrijdag. Toen heb ik maar twee van de vijf trainingen gereden. Toen besloot ik om naar een masseur te gaan. Die heeft me helemaal rechtgelegd, wat behoorlijk veel pijn deed.”

Omdat hij maar twee trainingen had kunnen rijden, had de snelle Noord-Hollander geen afstelling kunnen vinden voor de racedag. “Die begon dan ook moeizaam. In de warm-up heb ik zes of zeven rondjes gereden. In de kwalificatie ook zes, zeven en toen kon ik niet meer.” Hij vervolgde: “De tijd was wel goed. Geen poleposition, maar ik was wel tevreden met de vierde tijd gezien hoe ik me lichamelijk voelde. En het gat naar de nummer één was maar één tiende van een seconde, dus dat viel nog mee.”

Coen Doorn


De races reed hij uiteindelijk met pijnstillers. “En toen was het het verstand op nul en racen. Dat is goed uitgepakt: twee keer gewonnen. Dat had ik zelf niet verwacht. Ik keek er echt tegenop omdat ik echt helemaal gesloopt was. Ik had heel veel pijn had en geen kracht in mijn nek.”

Tijdens de race had hij dan ook moeten afzien, ondanks de pijnstillers. “Het was verschrikkelijk. Misschien klinkt dat overdreven, maar ik kon gewoon geen rondje rijden zonder er niet aan te denken. En dat kost snelheid.” Toch gaf Coen niet op en perste er in de beslissende wedstrijden alles uit wat erin zat! De regerend Nederlands kampioen in de KZ zette de knop om en liet mooie dingen zien met zijn KR kart op het asfalt van De Landsard!

Zo werd doorzetter Coen wel beloond en had een voorsprong in beide races, want opgeven komt niet voor in zijn woordenboek. “Ik zat meer te vechten met mezelf dan te vechten met de concurrentie. Ik heb ervoor gestreden en het is gelukt, ik heb gewonnen. Ik ben blijkbaar zo gedreven dat het toch gelukt is!”

Coen Doorn bedankt de volgende personen en bedrijven voor hun steun: zijn moeder, TecnoSpirit, Coen van Ede, Stan Pex, SP Motorsport, Sander Dekkers, Gert Jager, Sportschool PersonalProf, mijn masseur en last but not least, Patrick de Vries en Jennifer van de Beek. Zij hebben aan de basis gestaan van zijn loopbaan in de kartsport en steunen hem nog steeds.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS