Karting • Chrono

Coen Doorn kwam terug van een nekblessure en won de Nederlandse KZ2-titel met verve

Uitgegeven door Frank Korsel • 2 februari 2023 01:23

VENRAY - Toen het 18-jarige karttalent Coen Doorn afgelopen november Nederlands Kampioen werd in de KZ2-klasse was hij meer dan blij, met de twee overwinningen die hij scoorde op de Belgische omloop kon niemand de snelle racer uit Blaricum nog evenaren in het klassement. Tijdens de prijzenavond van NK-organisator Chrono Karting werd de coureur van het team van SP Motorsport gehuldigd.

Coen Doorn


Het was geen gemakkelijk seizoen voor Coen. Hij kampte met tegenslag en viel tijdens de eerste race in Berghem uit. De race daarop, in Spa-Francorchamps was het weer raak voor de Nederlander en viel hij uit nadat zijn schakelpook was afgebroken. “In het begin van het seizoen had ik wat pech, maar ik heb het gelukkig op een mooie manier af kunnen sluiten”, blikte hij terug. “Ik heb dit seizoen mooie dingen laten zien en ik ben zeker trots op het eindresultaat.”

Natuurlijk waren er ook lichtpuntjes voor de jongeling uit Blaricum. Hij domineerde in Kerpen en won ook één race in Berghem en scoorde nog een handvol podiumplaatsen. Hij blikte dan ook met een glimlach terug: “Ik ben erg tevreden met het seizoen dat we hebben gedraaid.”

Naast de races van het NK maakte de 18-jarige coureur, die begeleid wordt door de ervaren monteur Gert Jager, ook een internationaal uitstapjes en liet ook daar zijn zijn mannetje te staan: “Ik heb het NK gewonnen en heb mijn eerste podiumplaats gescoord in de DKM, tussen alle grote jongens. Dat was een echt spannende wedstrijd. Ik moest vanaf P17 starten en eindigde in de eerste finale op de tiende plek.”

“In de tweede finale ben ik van P10 naar de derde plek gereden en toen had ik dus een podiumplaats binnen. Dat was een mooie manier om mijn eerste DKM-podium binnen te hengelen. Dat gaf me veel postieve energie voor de rest van het seizoen. In Kerpen heb ik met elf seconden gewonnen en een andere wedstrijd nog met zes seconden. Zulke dingen geven wel vertrouwen. Ik train hard en zit nu echt op mijn limiet."

Coen Doorn


Dit is het derde seizoen dat Coen in de KZ2-klasse uitkomt. Op zijn veertiende begon de rappe Noord-Hollander te trainen in deze potente schakelkart, maar reed dit seizoen zijn eerste volledige seizoen in het Nederlands kampioenschap. Om dan direct te winnen is natuurlijk een prestatie op zich, maar in ogenschouw nemend dat Coen de afgelopen jaren rondliep met een flinke nekblessure, maakt het winnen van het Nederlandse kampioenschap misschien nog wel specialer.

Coen Doorn bedankt de volgende personen en bedrijven voor hun steun: zijn moeder, TecnoSpirit, Coen van Ede, Gert Jager, Sander Dekkers, Stan Pex, SP Motorsport, Sportschool PersonalProf en last but not least, Patrick de Vries en Jennifer van de Beek. Zij hebben aan de basis gestaan van zijn loopbaan in de kartsport en steunen hem nog steeds.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS