Formule 1

Circuit van Portimão 'vervangt Chinese Grand Prix'

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 december 2022 05:01

Het hing al eventjes in de lucht, maar op vrijdag kwam het hoge woord er dan ook echt uit. De Chinese Grand Prix in 2023 gaat wederom niet door. Niet veel mensen waren verbaasd over dit nieuws aangezien nog steeds in de greep is van het Coronavirus. Er is nog geen officiële vervanger van de Grand Prix, maar zoals altijd zijn er wel verse geruchten in de Formule 1-wereld.

GP China

Net als de edities in 2020, 2021 en 2022 wordt nu dus ook de 2023-editie afgelast. De laatste keer dat de race werd gereden was voordat de coronapandemie uitbrak. Nog altijd hanteert het land zeer strenge maatregelen en daarom was het onhoudbaar om de Grand Prix op de kalender te houden.

Er zijn nog geen berichten vanuit de Formule 1 dat de sport van plan is om de Grand Prix te vervangen met een andere race, maar er zijn wel geruchten die de ronde doen. De Portugese F1-commentator Joao Carlos Costa meldde op zijn Twitter dat het Portugese circuit van Portimão zich wel opwerpt al mogelijke vervanger. Volgens Costa is het circuit al in gesprek met het FIA World Council Meeting en worden de laatste details op orde gebracht.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS