Formule 1

Christian Horner: "Een van de meest herkenbare gezichten in en rond de Formule 1"

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 januari 2023 05:02 • Print artikel

Nadat het contract van Daniel Ricciardo werd beŽindigd bij McLaren, leek de F1-coureur de paddock van de Formule 1 te verlaten. En toen werd de terugkeer bij Red Bull aangekondigd, waar de AustraliŽr dit jaar de rol van derde coureur op zich neemt. Waarom koos het team uit Milton Keynes voor haar oud-coureur?

Daniel Ricciardo_en_Max Verstappen Red Bull F1


"Nou ja, we waren verrast dat Daniel vrij was op de marktĒ, aldus Christian Horner bij de podcast KTM Summer Grill. ďOmdat we bij Red Bull met hem zijn opgegroeid, was het voor ons logisch om hem terug te halen. Een coureur met zoveel ervaring en zo'n hoog profiel. Ik denk dat Daniel een beetje de liefde voor de Formule 1 was kwijtgeraakt. Hij heeft een paar echt lastige seizoenen gehad."

"Voor hem om een ondersteunende rol te spelen bij de racecoureurs, als onze derde coureur, zowel hier in de fabriek als bij evenementen met alle commerciŽle partners die we hebben, als een van de meest herkenbare gezichten op dit moment in en rond de Formule 1, was voor ons heel logisch."

"En ik hoop dat Daniel in het proces zijn passie voor de Formule 1 zal herontdekken, maar we hebben zeker geen plannen om hem anders in te zetten dan in die derde rijdersrol, te combineren met de commerciŽle activiteiten die hij zal uitvoeren."

De Brit geeft dan ook aan wat Ricciardo in het komende jaar voor het F1-team gaat doen. Waarbij hij onthult dat het veel werk in de fabriek betreft, maar de fans blijven hem in het komend seizoen ook in de paddock zien. "Daniel gaat enkele races bijwonen," zegt Horner. "Uiteraard gaat hij onze reservecoureur zijn voor die evenementen. Hij gaat waarschijnlijk wat bandentests voor ons doen om te helpen met het Pirelli-programma dat over de teams wordt verdeeld. Hij gaat wat werk doen in de simulator. Dus hij gaat meer van dergelijke activiteiten doen. En dan hebben we natuurlijk ook nog de commerciŽle eisen van de talloze sponsors en partners die we hebben, vooral met een veel grotere aanwezigheid in de VS, waar Daniel nu voornamelijk gevestigd is, met drie Grands Prix in 2023."Check HIER eens voor meer VIDEO'S van de Formule 1

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS