Formule 1

Charles Leclerc ziet kansen: "Een podium dit weekend is realistisch, een overwinning..."

Uitgegeven door Frank Korsel • 2 juni 2023 12:01

Charles Leclerc kon tijdens zijn thuis Grand Prix in Monaco geen potten breken. De Ferrari-coureur moest genoegen nemen met de zesde positie, maar scoorde wel acht belangrijke punten voor het kampioenschap. Komend weekend mag hij opnieuw zijn klasse bewijzen, ditmaal op het circuit van Barcelona-Catalunya. Realistisch als hij is, stelt hij dat een overwinning praktisch gezien is uitgesloten. Hij hoopt dat hij achter de Red Bull-coureurs Max Verstappen en Sergio Perez de derde positie kan bemachtigen.

Charles Leclerc

Tegen de internationale media vertelde Leclerc dat hij zoals altijd zijn prestaties probeert te maximaliseren: "Dat is altijd het doel als coureur, proberen de auto zoveel mogelijk te verbeteren. Hopelijk heb ik een wagen die wat gemakkelijker te besturen is, zodat ik de wagen vaker kan maximaliseren. Want op dit moment is hij, zoals ik al zei, erg kieskeurig, dus erg moeilijk om altijd op de limiet te zitten."

"Een podium dit weekend is realistisch. Een overwinning zit er op dit moment niet in. Red Bull zit in een andere klasse op de zondag. Dus als er niets met hen gebeurt, dan denk ik niet dat het realistisch is, voorlopig niet in ieder geval."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS