Formule 1

Charles Leclerc kan tevreden zijn over zijn seizoensstart en bereidt zich vastberaden voor op GP China

Uitgegeven door Peter Vader • 13 april 2024 10:01

Ondanks alles kan Charles Leclerc best tevreden zijn met zijn start van het seizoen 2024, waarbij hij in het rijdersklassement tot nu toe de eerste achtervolger van het Red Bull-duo is. Zijn teamgenoot Carlos Sainz volgt hem op de voet met een verschil van vier punten. Leclerc zei dat hij klaar is om voor de overwinning te vechten als de kans zich voordeed: "De overwinning ontbreekt, en dat is wat mij interesseert." De Monegask is vastbesloten om zijn Suzuka-weekend goed te maken, waar hij opnieuw achter Carlos Sainz eindigde. De Ferrari met nummer 16 werd tijdens de wedstrijd op zondag afgerekend op zijn slechte kwalificatie op zaterdag. Hierdoor kwam hij op zondag niet verder dan de vierde positie, ondanks het geweldige tempo dat hij liet zien gedurende alle 53 afgelegde ronden.

Charles_Leclerc F1 Ferrari

Ten slotte is er ook veel werk verzet om de problemen op te lossen die ervoor zorgden dat hij tijdens de laatste twee kwalificatiewedstrijden tussen Melbourne en Suzuka worstelde: "Ik had vooral in de laatste twee kwalificaties meer moeite, dus er was veel werk vooraf. Ik heb drie dagen in Maranello doorgebracht met veel simulatorwerk, om te proberen te begrijpen hoe ik deze band moest managen, iets waar ik de laatste twee Grands Prix wat moeite mee had. Maar zoals ik al zei, elke keer dat ik aan iets werkte, verbeterde ik het. Het doel is nu om mezelf in China te profileren. Het wordt een sprintweekend met twee kwalificaties en twee races en veel punten om te scoren. Ik ben er klaar voor!"

Zoals inmiddels algemeen bekend zal Ferrari geen noemenswaardige updates doorvoeren tussen Shanghai en Miami, terwijl het eerste grote pakket wordt verwacht voor de thuisrace in Imola, die tevens zal samenvallen met de start van het Europese seizoen.

Charles_Leclerc_Ferrari-japanese-gp-sunday



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS