Formule 1

Carlos Sainz vreest voor Turkije 2.0: "Voor de fans is het leuk, maar voor ons..."

Uitgegeven door Bart • 16 april 2024 06:08

De Formule 1 keert komend weekend na vijf jaar terug op Chinees grondgebied. De Grand Prix van China verdween door corona van de kalender, maar is nu terug van weggeweest. De coureurs vrezen voor wat onzekerheden, want het asfalt is vernieuwd en het is het eerste sprintweekend van het seizoen. Niet heel handig gepland dus.

Carlos Sainz


Carlos Sainz houdt normaal gesproken wel van het circuit in Shanghai, maar hoopt niet op al te gladde omstandigheden, zo zegt hij tegenover Sports Illustrated. "Op dit circuit kun je goed inhalen, dus wat dat betreft is het een goed idee om hier een sprintrace te houden, maar het is geen goed idee om hier een kwalificatie af te werken na slechts 1 uur training. Met de nieuwe reglementen met de vloer kan één hobbel al heel tricky zijn. Het asfalt is ook vernieuwd, dus het zou zomaar Turkije 2.0 kunnen worden."

Sainz doelt op het eerste coronajaar 2020 toen Turkije aan de kalender werd toegevoegd. "Ik hoop natuurlijk van niet, maar het brengt wel onzekerheid met zich mee. Misschien is het leuk voor de fans thuis, maar ik vind niet dat we zulke risico's moeten nemen. Het zou hier een normaal weekend moeten zijn."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS