Karting • Chrono

Boaz Maximov wint NK op Spa: "In de laatste paar ronden was het wel spannend, maar uiteindelijk heb ik toch gewonnen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 mei 2022 14:27 • Print artikel

SPA – Natuurlijk won Boaz Maximov ook de tweede ronde van het Nederlands kampioenschap Rotax Max van Chrono Karting. Nou ja, ‘natuurlijk’ kun je eigenlijk niet zeggen, maar in het geval van het tienjarige karttalent uit Steenwijk lijkt het daar wel op, want overal waar hij aan de start verschijnt, wint hij. Zondag was hij op het circuit van Spa de beste in de Minimax-klasse.

Boaz Maximov wint NK karting op Spa Francorchamps happy op podium


Of het nog leuk is zo vaak te winnen luidde de vraag. “Jawel, winnen blijft altijd leuk”, zei Boaz met een grote lach op zijn gezicht. “Zeker als je in het weekend in de trainingen niet zo goed gaat. Het was heel lang zoeken naar een goede afstelling. Daarna gingen we hard en had ik door hoe ik de chicane het beste kon nemen.”

Dat resulteerde in een (alsnog) perfect weekeinde. Want toen het ertoe deed, scoorde Boaz: poleposition, eerste in de prefinale en eerste in de finale. Maximale punten dus. Daarmee verstevigde hij zijn leiding in het NK. Zoals hij trouwens in alle kampioenschappen waaraan hij meedoet dit seizoen eerste staat. Dat zijn behalve het NK, de Rotax Max Challenge Euro Trophy, het BMC-kampioenschap en het BNL-kampioenschap.

Hij is dit seizoen dus te kloppen man in een Minimax-kart. “Zo wil ik het ook weer niet zeggen”, bleef Boaz bescheiden toen hij met die stelling werd geconfronteerd. “Maar ik wil wel alles winnen.” Als hij zo doorgaat, gaat hem dat nog lukken ook.

Want in Spa liet hij opnieuw overtuigend zien waarom hij overal vooraan rijdt. Al wilde dat niet zeggen dat zijn races op de Belgische piste van een leien dakje gingen. “In de prefinale had ik echt een shitstart. Ik ging gelijk naar buiten en toen kreeg ik een tikje”, zei Boaz, die van poleposition was vertrokken. “Toen kwamen er vier tussen.”

Deerde niets, zo bleek. Want hij heroverde weldra de koppositie en kwam met een kleine voorsprong als eerste over de finish. Daarna wachtte de finale. Die verliep iets soepeler. Bij de start behield hij zijn poleposition. “Ik ging over de kerb en bleef gewoon op één. Ik heb de rest van de race op één gereden. In de laatste paar ronden was het wel spannend, maar uiteindelijk heb ik toch gewonnen.”

Boaz Maximov wint op Spa-Francorchamps

Daarover was hij enigszins opgelucht, want Boaz had ervoor moeten knokken. “De race was heel lastig, vermoeiend ook. Je bent al tweeënhalve dag aan het rijden. Dan word je tijdens de laatste race wel moe. Ik had het warm, had ook een beetje hoofdpijn. Het is dan gewoon een kwestie van doorzetten. Ik vind het wel een zware baan, je moet over die kerb en dan gelijk op het gas en verder zijn er best zware bochten.”

Met weer een overwinning in het NK op zak kan Boaz zich vol zelfvertrouwen opmaken voor de tweede ronde van de Euro Trophy. Die wordt gehouden op het circuit van Val D’Argenton in Frankrijk. “Een plaats in de top drie is goed. Maar als ik niet voor de tweede plaats eindig, heb ik een probleem met mijn monteur”, zei hij gekscherend over Kobe Liekens. “Dan is hij niet blij. Maar ik ga er alles aan doen om de race te winnen!”

Boaz bedankt Bouvin Power, zijn monteur, zijn vader en moeder en de sponsoren.

Boaz Maximov wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Max Machinery en Boss Machinery.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS