Karting • Chrono

Boaz Maximov begint seizoen 2022 sterk: "Klasse hoger en meteen gewonnen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 31 maart 2022 04:44

BERGHEM – Boaz Maximov heeft zondag de eerste NK-wedstrijd van 2022 gewonnen. Het tienjarige karttalent uit Steenwijk was op Circuit Park Berghem de sterkste in de Minimax-klasse van het NK Rotax Max van Chrono Karting. En dat als rookie, want hij reed vorig jaar nog in de Micromax-categorie. Boaz kent zo een uiterst sterk begin van het seizoen. Eerder eindigde hij als derde bij de Wintercup in het Spaanse Campillos en op de tweede plaats bij de BNL Karting Series.

Boaz Maximov

Voor de dagzege en het rookie-kampioenschap mocht Boaz twee bekers ophalen. “Ik rij nu een klasse hoger en heb meteen gewonnen”, zei de karter van Team Bouvin Power. “Ik was derde in Campillos en tweede in de BNL en nu eerste in het NK van Chrono Karting. Ik kom veel dezelfde rijders als vorig jaar tegen. Verder doe ik zoals altijd gewoon mijn best en dit weekend is het gelukt om te winnen.”

Na de snelste tijd in de kwalificatie en de winst in de prefinale mocht Boaz in de finale van poleposition vertrekken. Samen met Mats van Rooijen reed het tweetal weg van de rest van het veld. “We hebben goed samengewerkt en een gat naar de rest getrokken. Hij zat continu achter me en ik wist dat ik in de laatste ronde goed zou moeten verdedigen. In de laatste ronde kwam er een Code Slow en wist ik dat de zege binnen was. Als dat niet was gebeurd, had het nog heel spannend kunnen worden. Het verschil op de streep bedroeg slechts 0.137, maar door de Code Slow mocht er niet ingehaald worden.”

Boaz Maximov met nummer 130 aan kop en wint NK Karting

Boaz gaat dit seizoen een zeer druk programma rijden. Naast het NK van Chrono Karting komt hij uit in de BMC, de BNL Karting Series, de Euro Trophy en enkele wedstrijden in de sterk bezette WSK in Italië. “Het is een druk programma, maar het wel heel leuk. Ik hoop ook nog een ticket te veroveren voor de Rotax Max Grand Finals. Die is in november in Portugal. Ik ben nu op de goede weg, sta bovenaan in het Nederlands kampioenschap en heb laten zien dat ik de snelheid heb.”

“Ik ga mijn best doen om dit jaar Nederlands kampioen te worden. Dat wilde ik vorig jaar ook al heel graag in de Micromax, maar dat was toen net niet gelukt. Ik was er wel heel dichtbij, alleen ging het hier in Berghem fout. Vandaag heb ik niet meer aan die race teruggedacht. Een nieuwe race betekent nieuwe kansen op een overwinning. Nederlands kampioen zou een grote titel zijn. Ook in de andere kampioenschappen ga ik mijn best doen voor zo goed mogelijke klasseringen. Ik ga altijd voor de overwinning.”

Boaz kijkt uit naar het rijden in de WSK, de sterkst bezette kartcompetitie van Europa. “Dat is wel heftig, ik heb al drie keer in de WSK meegedaan. Twee keer in Lonato en een keer in Adria. Er is zware concurrentie met veel goede karters en ik hoop het dit jaar beter te doen dan vorig jaar. Ik heb nu meer ervaring, dus heb ik betere kansen om goed te scoren.”

Boaz bedankt Bouvin Power, zijn vader en moeder en de sponsoren.

Boaz Maximov wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Max Machinery en Boss Machinery.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS