Karting • Chrono

Boaz Maximov voortvarend in Eindhoven met winst in NK en kampioen BeNefit League

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 juni 2021 03:02

EINDHOVEN – Toen het erop aan kwam, stond karter Boaz Maximov er! Afgelopen weekeinde in Eindhoven tijdens de eerste ronde van het NK Rotax Max bleek Boaz een maatje te groot voor de concurrentie. Het hele weekeinde was het negenjarige talent uit Steenwijk al zeer snel in de Micromax-klasse en na afloop werd hij gehuldigd als dagwinnaar. Hij schreef daarmee tevens zijn eerste titel van het seizoen op zijn naam: kampioen van de BeNefit League!

Boaz Maximov

“Het ging echt supergoed dit weekend. Superleuk nu al een kampioenschap te winnen”, zei Boaz verheugd. “En ik heb ook veel punten voor het NK gepakt. Dat is erg fijn.”

De BeNefit League is een kampioenschap over twee weekeindes van de organisatoren van het BMC-kampioenchap en het NK. De eerste ronde was begin mei op het circuit van Mariembourg, de tweede ronde werd afgelopen weekeinde in Eindhoven verreden. Die wedstrijd gold tevens als de eerste ronde van het NK.

Voor Boaz begon het weekeinde subliem. Na meteen in de vrije trainingen al toptijden te hebben gereden, deed hij het in de kwalificatie nog eens dunnetjes over: pole! “Ja, de kwalificatie kon niet beter”, wist de snelle Overijsselaar.

Het was wel duidelijk wie de favoriet was voor de eerste race. Boaz stelde niet teleur. Hij kwam als eerste over de finish. Op de officiële uitslag stond echter P5 achter zijn naam, tot zijn teleurstelling natuurlijk. Hij had tien seconden straf gekregen omdat hij tijdens de formatieronde voor de start had ingehaald na de rode lijn. “Ik werd eraf gekaatst en toen moest ik een paar rijders inhalen”, legde de jonge coureur uit.

Boaz Maximov

De vijfde plaats betekende dat hij als vijfde moest starten in de finale. “Dat was wel een beetje moeilijk, wat verder naar achteren starten.” Toch was hij niet bang dat hij nu niet meer kon winnen. “Ik was het hele weekend de snelste, dus ik maakte me er niet zoveel zorgen om.”

Hij begon de finale alvast voortvarend. “Ik won meteen twee plekken bij de start.” Zo had Boaz ineens weer uitzicht op het podium. Maar hij wilde die eerste plek. Daar reed hij uitgekiend rijdend naartoe. “Ik wilde de nummer twee inhalen bij het opkomen van het rechte stuk, maar ik dacht: ik wacht nog even, want anders heeft hij mijn slipstream. Toen hij iets dichter bij de nummer één kwam haalde ik hem in. Daarna heb ik twee rondjes gewacht om de nummer één in te halen. Die ben ik ook voorbijgereden en heb hem daarna achter me gehouden. Zo had ik toch nog gewonnen!”

Boaz’ volgende race is de tweede ronde van het BNL-kampioenschap. Die wordt gehouden in het eerste weekeinde van juli op het circuit van Mariembourg. Daar bewaart hij goede herinneringen aan, want met de winst op die baan legde Boaz de basis voor zijn titel in de BeNefit League. “Ik hoop natuurlijk weer eerste te worden!”

Boaz Maximov bedankt zijn ouders en Bouvin Power.

Boaz Maximov wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Max Machinery en Boss Machinery.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS