Formule 1

Bernie Ecclestone: "Wie meer geluk gaat hebben is wereldkampioen 2021"

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 december 2021 12:02

Wie wordt er wereldkampioen 2021? Bernie Ecclestone, de voormalig eigenaar van de Formule 1, heeft het gevoel dat de mensen graag zien dat Max Verstappen kampioen gaat worden. Volgens de bejaarde Brit wil het publiek graag een nieuwe kampioen hebben. Volgens de voormalig F1-baas gaat het geluk de doorslaggevende factor zijn.”

Bernie_Ecclestone_Formula_One

“Het is lastig te zeggen wie gaat zegevieren”, aldus Ecclestone tegen de Daily Mail. “Ik denk dat het een beetje afhangt van geluk of pech, waar eenieder van hen tegenaan loopt. In zijn algemeenheid is de wens van het publiek dat iemand anders wereldkampioen gaat worden. Dat is niets ten nadele van Lewis, omdat hij eerste klas werk heeft geleverd. Dat is het gevoel wat ik van de mensen krijg.”

“Lewis is tot nu toe meer de gelukkigere geweest. Of dat geluk blijft of opraakt, dat moeten we gaan zien. Max als kampioen zou goed zijn voor de Formule 1. Mercedes is fantastisch geweest, maar het zou goed zijn als iemand anders op de voorgrond treedt. Mensen vragen zich of ze gaan crashen, maar als ze dat doen gaat het niet met opzet zijn. Het kan gebeuren, maar ik denk dat geen van hen iets doms gaat doen of op een manier rijdt dat het een ongeluk kan veroorzaken.”

“Als het gebeurt, gaat het waarschijnlijk niets met hen zelf van doen zijn. Dat is wat ik zeg over geluk en het kan het verschil zijn tussen kampioen worden of niet. Dit seizoen is een spectaculair en superspannend kampioenschap, waar we zeven jaar op gewacht hebben. Dat is waarom ik hoop dat het doorgaat tot het einde en wie meer geluk gaat hebben dan de ander, is de wereldkampioen 2021!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS