Formule 1

Aston Martin F1 richt zich op winnen omdat 'het heeft gewonnen aan slagkracht'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 januari 2021 20:52 • Print artikel

Aston Martin F1-teameigenaar Lawrence Stroll wil meer podiumplaatsen en misschien een paar races winnen in het seizoen van F1 2021. Het moet het gevolg zijn van de stap voor stap progressie op weg naar de status van een kampioenschap winnende outfit.

Vettel Aston Martin F1


Het team uit Silverstone, dat vorig jaar als vierde eindigde in het constructeurskampioenschap, zal de naam Aston Martin in de F1 nieuw leven inblazen met de hulp van nieuwe grote partner Cognizant. Stroll zegt dat het Amerikaanse IT-bedrijf naast Aston Martin een 'digitaal transformerende' rol zal spelen in de F1. "Er zijn snellere rondetijden te vinden in IT... Onze nieuwe partner geeft ons de ervaring op IT-vlak om het team naar een nieuw niveau te helpen", zei de Canadees tegenover Reuters.

"Dit team is altijd boven zijn kunnen uitgestegen. Nu we Aston Martin zijn en de ondersteuning van Cognizant hebben, zullen we ook een grotere slagkracht hebben."

"Mijn doel met dit team is, net als met de andere bedrijven die ik bezit, om te winnen", zei de Canadese miljardair. "F1 is een proces dat jaren duurt om succesvol te zijn; dat lukt niet van de ene op de andere dag, maar geen enkel bedrijf is van de ene op de andere dag gebouwd."

"Dit zal hetzelfde zijn. Ik wil doorgaan waar we vorig jaar geëindigd zijn, alleen dan sterker. We hebben een aantal podiumplaatsen gescoord, we hebben een race gewonnen. Ik wil dit jaar nog een aantal podiums en nog één of twee races winnen - stap voor stap vechten voor meer en meer overwinningen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS