Formule 1

Andretti wil nog altijd in 2026 op de F1-grid staan: “Auto en windtunnel zijn er al”

Uitgegeven door Frank Korsel • 14 april 2024 07:03

Andretti kreeg onlangs te horen dat ze nog geen toestemming kregen van de Formule 1 om de sport in 2026 te betreden. Toch werken ze bij Andretti stoïcijns door aan de toetreding in de Formule 1. Het Amerikaanse team werkt aan een nieuwe fabriek in Silverstone. Mario Andretti is ambitieus en mikt nog altijd op 2026 als eerste jaar in de Formule 1.

Mario Andretti

Andretti kreeg vorig jaar nog toestemming van de FIA, maar de FOM (Formula One Mangement), gaf eerder dit jaar geen toestemming om de koningsklasse te betreden.

In gesprek met Sports Illustrated vertelt wereldkampioen Mario Andretti dat het team nooit is gesport met de werkzaamheden om toe te treden: "We zijn nooit gestopt met werken. We hebben al een auto en een windtunnel. Het is op dit moment nog steeds ons doel om in 2026 op de grid te staan. Er zijn nog veel belangrijke zaken die we moeten doen als we groen licht krijgen. Veel personeel, waaronder enorm ervaren individuen, willen voor ons aan de slag. We moeten wel de definitieve 'ja' krijgen voor als we contracten willen verlengen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS