Formule 1

Alain Prost twijfelt aan overstap van Hamilton: “Gaat Lewis zijn motivatie terugvinden bij Ferrari”

Uitgegeven door Frank Korsel • 13 april 2024 11:33

Lewis Hamilton is bezig aan zijn laatste seizoen bij Mercedes. Volgend jaar begint hij aan een nieuw avontuur bij het team van Ferrari, een jongensdroom voor iedere coureur. Alain Prost snapt dat Hamilton naar Ferrari vertrekt, maar twijfelt op sportief gebied aan de keuze van de zevenvoudig wereldkampioen.

Lewis Hamilton Alain Prost

Hamilton scoorde zijn meeste successen in dienst van de Duitse fabrikant. Zes van zijn zeven titels scoorde hij met Mercedes en spendeerde het grootste deel van zijn loopbaan bij de Duitsers. Alhoewel Hamilton dit seizoen het liefst goed had afgesloten, loopt het tot nu toe aardig stroef voor de Brit. Na vier races scoorde de Brit slechts tien wereldkampioenschapspunten en staat hij op de negende positie in het kampioenschap.

Viervoudig kampioen Alain Prost snapt de aantrekkingskracht van Ferrari: "Ik kan zijn beslissing wel begrijpen", begint hij in gesprek met Sports Illustrated. "Mercedes heeft twee jaar lang geen race gewonnen en ze worstelen om weer naar voren te komen. Op zijn leeftijd vraagt hij zich af waarom hij niet iets anders zou proberen. Ik weet niet of hij de kans had om naar Red Bull te gaan, maar met Max niet in ieder geval. Dan kun je naar Ferrari gaan, vooral met de regelveranderingen van 2026. Dan heb je alleen 2025, zodat je aan de auto kan wennen. Na 2026 zal hij 42 of 43 jaar oud zijn, dan wordt het een ander verhaal."

Toch is Prost niet vol vertrouwen over de overstap van Hamilton: "De vraag is, of dit een goede zet is? Of het een goede keuze zal zijn? Die vraag kan je ook aan Ferrari stellen. Het is goed voor de sport omdat iedereen zal gaan kijken. Je zou nu een beeld kunnen hebben van hoe het eruit gaat zien, maar dan is hij een jaar ouder, en gaat hij zijn motivatie nog terugvinden bij Ferrari?"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS