Formule 1

Advies voor Sergio Perez: "Hij moet uitvinden wat Max anders doet dan hij"

Uitgegeven door Bart • 11 januari 2023 06:04

Sergio Perez gaat in zijn derde seizoen bij Red Bull proberen zijn niveau verder op te krikken en in de buurt van Max Verstappen proberen te komen. De Mexicaan won in het door Red Bull gedomineerde seizoen 2022 twee races en dat stond in schril contrast met de vijftien zeges voor Verstappen. De komst van Daniel Ricciardo als reservecoureur zal niet voor minder druk zorgen.

Sergio Perez


Perez' oude manager Adrian Fernandez zegt tegenover Motorsport.com dat hij hoopt dat de Mexicaan een stap kan zetten. "Checo presteert goed. Het probleem is alleen dat Verstappen naast hem rijdt. Checo is een uitstekende rijder en inmiddels zeer ervaren, maar hij moet nu zien uit te vinden wat Max anders doet dan hij."

"Max rijdt natuurlijk al wat langer voor Red Bull en het team is helemaal om hem heen gebouwd", vervolgt de manager. "Dat in ogenschouw genomen doet Checo het ook zeker niet verkeerd en doet hij waarschijnlijk ook precies wat het team van hem verlangt, maar hij zal straks wel een tandje bij moeten zetten. En dat weet hij zelf denk ik ook. Red Bull was vorig jaar namelijk heel erg sterk, maar als de concurrentie er komend seizoen dichterbij zit, zal het voor het team nog belangrijker zijn om twee coureurs te hebben die vooraan meestrijden."

Volgens Fernandez droomt Perez van de wereldtitel, maar hij ziet het niet snel gebeuren. "Max zit gewoon op een ander niveau. Hij is van het kaliber Senna, Schumacher en Hamilton. Ik geloof in Checo’s kunnen hoor, maar om ook op dat niveau te komen, zal hij een flinke stap moeten maken. En dan heb ik het niet zozeer over hoe rijdt, maar meer over hoe hij samenwerkt met de engineers om de auto naar zijn zin te krijgen en zijn consistentie over het hele seizoen genomen. Een keer de snelste zijn over een ronde, een sessie bovenaan eindigen of een race winnen, het is allemaal leuk en aardig. Als je voor het kampioenschap gaat, zal je het hele seizoen sterk moeten zijn. Kijk naar Valtteri Bottas. Hij heeft jaren in de beste auto gezeten, maar slaagde er niet in om kampioen te worden. Het verschil tussen hem en Lewis? Consistentie. Dat is hetgeen wat kampioenen zo speciaal maakt."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS