Formule 1

'Nijdige' Toto Wolff besluit tot vervanging Lewis Hamilton vanwege frustratie mislopen Max Verstappen, claimt Will Buxton

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 april 2024 03:15

Toto Wolff heeft al besloten dat Andrea Kimi Antonelli in 2025 Lewis Hamilton vervangt bij Mercedes, zodat de Mercedes-teambaas kan ontsnappen aan de Max Verstappen-spoken uit zijn verleden.

Kimi Andrea Antonelli Mercedes Grand Prix F1


Dat beweert F1-tv-presentator Will Buxton, die er zeker van is dat Wolff nu van plan is om Antonelli in het Mercedes-stoeltje te zetten dat vrijkomt nu Hamilton aan het eind van het seizoen naar Ferrari verkast.

Mercedes-junior Antonelli wordt gezien als één van de meest opwindende jonge talenten sinds Max Verstappen. In zijn juniorcarrière heeft hij veel titels gewonnen. Dat leidde ertoe dat hij de Formule 3 oversloeg en meteen doorging naar de Formule 2 in 2024, waar hij wil bewijzen dat hij het waard is om deze snelle opmars voort te zetten door door te stromen naar de F1 in 2025.

Buxton zegt dat Wolff al een beslissing heeft genomen, omdat hij niet nog een kans kan missen om een ster aan te trekken, zoals hij deed met Verstappen nadat Red Bull de strijd om zijn handtekening had gewonnen en hem op zeventienjarige leeftijd op de grid plaatste bij het juniorteam Toro Rosso.

Verstappen is sindsdien drievoudig wereldkampioen en de dominante kracht in de Formule 1 geworden.

"Antonelli gaat naar Mercedes. Toto heeft een besluit genomen: hij wil Antonelli in het stoeltje”, verklaarde Buxton op The Red Flags Podcast. "Omdat hij boos is. Hij is boos omdat hij de kans gemist heeft om Max die kans te geven in 2014. Dus zet hij Antonelli in het stoeltje.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS