Formule 1

Adrian Newey exit? Kamp Max Verstappen zwijgt over enorm Red Bull scenario

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 april 2024 18:30

Het kamp van Max Verstappen heeft zijn eerste reactie gegeven op de geruchten dat Adrian Newey op het punt staat Red Bull te verlaten, waarbij Jos Verstappen beweert dat het duidelijk is ‘hoe goed’ de F1-ontwerplegende is.

Jos Verstappen F1

Newey staat aan de basis van het F1-succes van Red Bull sinds hij in 2006 overkwam van McLaren en winnende auto's ontwierp voor Verstappen en Sebastian Vettel.

Vorige week verschenen er echter meerdere artikelen waarin Newey aangaf Red Bull te willen verlaten. Ondanks dat het team vier van de eerste vijf races won, werd het in de eerste weken van het seizoen 2024 opgeschrikt door een interne soap.

De onzekerheid rond de toekomst van Newey, die naar verluidt contractaanbiedingen heeft ontvangen van Aston Martin en Ferrari, komt op een moment dat de toekomst van Verstappen ernstig in twijfel is getrokken.

Ondanks het feit dat Verstappen een contract heeft tot het einde van het seizoen 2028, wordt hij in verband gebracht met een overstap naar Mercedes om zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton te vervangen. De Brit kondigde in februari aan dat hij vanaf 2025 voor meerdere jaren bij Ferrari gaat rijden.

In een gesprek met RaceXpress was Jos Verstappen terughoudend over de toekomst van Newey. Hij zei: "Normaal gesproken ga ik daar niets over zeggen. Wat zou ik erover moeten zeggen? Ik weet er niets over. In principe is er een deal tussen hem en Red Bull en de rest zien we wel. Daar kan ik niets over zeggen. We weten allemaal wat hij heeft gepresteerd en hoe goed hij is."

De laatste opmerkingen van Verstappen senior komen nadat hij een belangrijke hint had laten vallen over de toekomst van zijn zoon, door toe te geven dat de F1-reglementen voor 2026 een belangrijke overweging moeten zijn bij de volgende stap van de Red Bull-ster. Mercedes, dat na de introductie van de V6 hybride regels in 2014 de overhand kreeg in de F1, zal naar verwachting het te kloppen team zijn wanneer de nieuwe regels voor 2026 worden geïmplementeerd. Verstappen senior: "Iedereen wil hem."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS