Formule 1

'Niet op korte termijn' - Lando Norris' botte reactie op McLaren's 'bullish' voorspelling'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 april 2024 10:39

Lando Norris heeft zijn teambaas Andrea Stella gewaarschuwd dat McLaren F1 dit seizoen weliswaar races kan winnen, maar alleen als ze de auto verbeteren.

Andrea Stella McLaren F1


Naast Red Bull en Ferrari is McLaren het enige team dat dit seizoen een podiumplaats heeft behaald. Het staat derde in het klassement nadat het Mercedes en Aston Martin heeft ingehaald, met name in de races.

Teambaas Stella voorspelt stellig dat er dit seizoen overwinningen in het verschiet liggen. "Waarom zouden we niet nadenken over het winnen van races dit jaar”, vertelde hij de F1 Nation podcast na Japan. "Ik wil niet arrogant overkomen, maar dit zit in de cijfers, in de feiten en dit is zeker de mindset die iedereen bij McLaren heeft. We zullen hard werken om dit voor elkaar te krijgen."

Podcasthost Tom Clarkson noemt het ‘optimistisch’. Maar hoewel Norris wil geloven in de droom van zijn teambaas, geeft hij toe dat McLaren de MCL38 nog moet verbeteren voordat zijn team het kan opnemen tegen Ferrari, laat staan Red Bull.

"Niet op korte termijn, dat is zeker", zei hij tijdens de rijderspersconferentie van donderdag in Shanghai toen hem werd gevraagd naar Stella's voorspelling voor de overwinning. "We kunnen het wel. Op de juiste plaats, op het juiste moment en als we de auto verbeteren zoals het moet. We rijden het hele seizoen al op dezelfde plek. We hebben achter Red Bull gereden, we hebben achter Ferrari gereden en we zijn de andere twee teams (Mercedes en Aston Martin) een stapje voor geweest tijdens de races.”

"We kennen de problemen, we weten wat we moeten verbeteren en als we dat kunnen, zoals Andrea zegt, dan kunnen we races winnen en concurrerend zijn met die andere twee teams voor ons. Maar dat is een als. We moeten hard werken om de auto op bepaalde gebieden te verbeteren die de afgelopen jaren een grote uitdaging voor ons zijn geweest. Als dat lukt, dan heb ik er alle vertrouwen in dat we een paar goede races kunnen rijden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS