Formule 1

"Dat is het ergste wat er kan gebeuren!" - Schumacher over de 'puinhoop' van Toto Wolff

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 april 2024 05:15

Met minder dan de helft van de punten van klantenteam McLaren en slechts één punt voorsprong op Aston Martin, zegt Ralf Schumacher dat de seizoensstart van Mercedes het 'ergste' is wat er kan gebeuren. Hoewel Mercedes na de tests voor het seizoen blij was dat de gloednieuwe W15 eindelijk een 'raceauto' was, ondersteunden de resultaten voor 2024 hun beweringen niet.

Toto Wolff Mercedes Grand Prix F1


Met een beste resultaat van P5 tijdens de seizoensopening van de Grand Prix van Bahrein is Mercedes er niet alleen niet in geslaagd om een podiumplaats te scoren, maar het staat ook ver achter klantenteam McLaren in het klassement.

Het team uit Woking heeft wel een podiumfinish op zijn naam staan door samen met Ferrari de top drie te halen tijdens de Grand Prix van Australië toen Max Verstappen problemen kende van zijn remmen (fragment video Jack Plooij).

Het betekent dat Mercedes na vier races 34 punten heeft, één voor op Aston Martin, maar een schokkende 107 punten achterstand op de leiders in het kampioenschap, Red Bull. Het staat 86 punten achter op Ferrari, dat het vorig seizoen versloeg in de strijd om de tweede plaats.

Kenners vroegen Wolff of hij de juiste man is om Mercedes weer groot te maken. Hij antwoordde daarop: "Ik kijk mezelf elke dag in de spiegel aan over alles wat ik doe."

Schumacher denkt echter dat dit de 'slechtste' periode is die Wolff, mede-eigenaar van het Mercedes F1-team, ooit heeft meegemaakt als teambaas. "De situatie van Toto Wolff is extreem precair en moeilijk. Toto is niet gewend om te verliezen", vertelde de oud-coureur aan Sky Deutschland. "Dat is logisch, hij is altijd succesvol geweest en heeft iedereen achter zich gelaten. Dit is een nieuwe situatie. Zijn klantenteams, vooral McLaren, verslaan hem. Dat is het ergste wat er kan gebeuren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS