Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

WTCR: Pole position race 1 voor Jean-Karl Vernay, Coronel 22e

Uitgegeven door Stefan Kerk • 6 oktober 2018 06:15 • Print artikel

Jean-Karl Vernay start tijdens race 1 van de WTCR race of Wuhan-China vanaf pole position. De Fransman bleef Pepe Oriola en Nathanaël Berthon voor op het stratencircuit in de Chinese stad. De kwalificatie was sowieso erg spannend, met de nummers 1 tot en met 20 binnen 0,9 seconden van elkaar.

Vernay in actie

Het was een sterke kwalificatie voor Audi. Het Duitse merk leverde de nummers 1,3,4 en 5 en lijken dominant te zijn in Wuhan. Alleen Oriola kon die hegemonie nog enigszins verbreken. Tegelijkertijd waren het de leider in het kampioenschap die het moelijk hadden. Thed Björk, die vorige week in Ningbo nog 2 keer won, moer starten vanaf P17, Yvan Müller vanaf P18 en kampioenschapsleider Gabriele Tarquini begint zelfs vanaf P21.

Vernay was vanzelfspreken blij na zijn pole position: “Geweldige kwalificatie. Ik ben blij voor het team. We hadden een zwaar weekend in Ningbo, dus dit betekent veel. Nu is het focusen op een goede start om vervolgens de race binnen te halen.

Tom Coronel had niet een al te sterke kwalificatie. Na zijn problemen gisteren, reed de Nederlander naar P22, een seconde langzamer dan de poletijd.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS